Now Reading
TOP 8 beneficii pentru sănătate ale exfoliantului de corp

TOP 8 beneficii pentru sănătate ale exfoliantului de corp

Revista Psychologies
top-8-beneficii-pentru-sănătate-ale-exfoliantului-de-corp

Pentru majoritatea dintre noi dintre noi, rutina zilnică de îngrijire a pielii începe și se termină cu tenul nostru. Multiplele roluri pe care le ducem la bun sfârșit în fiecare zi ne împiedică adesea să ne acordăm suficient timp stării noastre de bine fizice și mentale. Cu toate acestea, îngrijirea corpului tău este la fel de importantă ca și îngrijirea feței. Dedică-ți câteva minute în plus și bucură-te de efectele pe care le vei resimți asupra corpului și minții.

Beneficiile exfoliantului de corp sunt numeroase și, dacă nu este inclus deja în rutina ta de îngrijire, îți recomandăm să îl treci pe lista lucrurilor esențiale pentru baie. Iată opt beneficii-cheie pentru sănătate ale scrub-urilor de corp:

  1. Îndepărtează celulele moarte ale pielii: pielea elimină constant celulele moarte, fiind un proces de regenerare continuu. Deși aceste celule și impurități fac parte din descompunerea naturală, este important să le eliminăm înainte de a începe să ne afecteze tenul și textura pielii.
  2. Curăță porii: exfolierea pielii este esențială pentru prevenirea porilor încărcați și a erupțiilor, dar și pentru curățarea profundă a pielii.
  3. Încurajează întinerirea pielii: prin exfolierea și îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, scrub-urile încurajează întinerirea sănătoasă a pielii, făcând-o să arate mai strălucitoare și catifelată.
  4. Îndepărtează firele de păr crescute sub piele: utilizarea unui exfoliant ajută atât la prevenirea, cât și la îndepărtarea firelor de păr crescute sub piele. Eliminând celulele moarte de la suprafața pielii, poți face loc firului de păr să crească așa cum trebuie.
  5. Ajută pielea să absoarbă mai bine produsele destinate îngrijirii: prin spălarea corpului și îndepărtarea acumulării de celule moarte ale pielii, pielea este capabilă să absoarbă mai bine loțiunile sau cremele de corp, permițându-le să pătrundă mai adânc și să îmbunătățească experiența de hidratare.
  6. Promovează circulația: așa cum este valabil pentru toate tipurile de masaj, scrub-urile ajută, de asemenea, la promovarea circulației sângelui pentru a menține sănătatea și elasticitatea pielii.
  7. Netezește și uniformizează pielea: menținând porii curați, exfoliantele de corp fac minuni pentru menținerea pielii netede. Odată cu îndepărtarea pielii moarte și încurajând întinerirea pielii, pielea devine mai uniformă, cu o reducere vizibilă a petelor corporale.
  8. Ajută la relaxarea minții: procesul de îngrijire a corpului este complet liniștitor. Experiența de masaj calmant a aplicării unui exfoliant pentru corp ajută la relaxarea minții, precum și a corpului, în așteptarea zilei sau a nopții confortabile care urmează.

Cum să utilizezi eficient un exfoliant de corp?

Spălarea corpului începe întotdeauna cu un duș relaxant și cald. Pe măsură ce te bucuri de aburul calmant emanat de apa caldă, porii tăi se deschid automat, pregătindu-se pentru pasul următor.

Folosește o cantitate generoasă de exfoliant pentru corp în palma mâinii sau pe un burete și masează-l pe corp folosind mișcări blânde, circulare. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la promovarea circulației sângelui.

După ce ți-ai exfoliat și clătit întregul corp, bucură-te de netezimea pielii tale. Usucă-ți apoi pielea cu un prosop și masează-te cu o loțiune de corp răcoritoare sau un unt de corp, dacă îți dorești să completezi ritualul de îngrijire.

Cât de des ar trebui să-ți exfoliezi corpul?

Nu există un program stabilit pentru cât de des ar trebui să utilizezi un scrub de corp: depinde de o serie de factori, inclusiv formula pe care o folosești, tipul de piele și preferințele personale. În general, scrub-urile ușoare pentru corp pot fi folosite la fiecare duș, însă o exfoliere riguroasă o dată pe săptămână poate ajuta la îmbunătățirea texturii și tonusului pielii.

Mai important, nu exfolia niciodată pielea iritată sau arsă (în cazul în care ai o arsură solară sau iritații, lasă pielea să se vindece complet înainte de a folosi un exfoliant).

Exfoliantele de corp sunt un instrument excelent pentru aproape orice tip de piele. Folosește-le cu încredere și bucură-te de avantajele pe care le aduce!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top