Now Reading
Tratamentul hemoroizilor – cum funcționează supozitoarele și când să le folosiți

Tratamentul hemoroizilor – cum funcționează supozitoarele și când să le folosiți

Revista Psychologies
supozitoare pentru hemoroizi

Hemoroizii reprezintă o problemă frecventă care afectează peste jumătate dintre adulții peste 50 de ani. Hemoroizii pot provoca disconfort și dureri semnificative. Din păcate, oamenii sunt de multe ori jenați să vorbească despre faptul că au hemoroizi și din această cauză nu știu ce variante de tratament au la dispoziție.

Cu toate că există mai multe tipuri de tratamente, supozitoarele pentru hemoroizi se numără printre cele mai eficiente opțiuni.

Ce sunt hemoroizii?

Cel mai probabil, i-ați auzit pe mulți vorbind despre faptul că au hemoroizi. Sau poate chiar v-ați confruntat cu o astfel de problemă. Hemoroizii sunt dilatații venoase care apar la nivelul anusului și rectului. Aceste vene se pot mări și pot provoca iritații, durere și disconfort. Cu toate că pot fi dureroși, de obicei nu reprezintă o problemă gravă.

Hemoroizii sunt provocați de constipație, diaree, sarcină și de efortul excesiv depus în timpul mișcărilor intestinale. Aceștia sunt de obicei rezultatul presiunii prea mari puse pe venele din zona pelviană. Hemoroizii pot fi de două tipuri: externi, ceea ce înseamnă că apar în afara anusului, sau interni, aceștia dezvoltându-se în interiorul anusului și rectului. Hemoroizii pot provoca mâncărime, durere, iritație și pot îngreuna defecarea.

Cât de eficiente sunt supozitoarele pentru hemoroizi?

Supozitoarele sunt medicamente mici, în formă de torpilă, utilizate pe cale rectală. Supozitoarele sunt printre cele mai folosite medicamente pentru tratarea hemoroizilor.

Supozitoarele pentru hemoroizi sunt realizate dintr-un material care se dizolvă la temperatura corpului. Acest lucru permite fluxului sanguin să absoarbă medicamentele pe care supozitoarele le conțin. În cazul formelor ușoare sau moderate de hemoroizi, simptomele se vindecă de cele mai multe ori după câteva zile de la începerea tratamentului cu supozitoare.

Cum se folosesc supozitoarele

În cele mai multe cazuri, oamenii preferă să introducă supozitorul pe cont propriu. Există însă și situații în care unele persoane au nevoie de ajutor din partea unui membru al familiei.

Alți oameni obișnuiesc să folosească un lubrifiant pentru a facilita introducerea supozitorului.

În primul rând, verificați dacă supozitorul este ferm. Dacă medicamentul este prea cald, poate fi recomandat să-l țineți pentru câteva minute în frigider înainte de a-l introduce. Efectul de răcire va oferi, de asemenea, o senzație de ușurare.

Specialiștii recomandă să vă goliți intestinele, dacă acest lucru este posibil. Cu cât medicamentul rămâne mai mult pe loc fără a fi eliminat din organism, cu atât mai bine.

Pasul 1

Când sunteți gata, îndepărtați hainele din zona inferioară și rupeți folia protectoare a supozitorului. Aplicați puțin lubrifiant la capătul supozitorului. Nu utilizați produse pe bază de vaselină, deoarece pot împiedica topirea supozitorului.

Pasul 2

Introduceți supozitorul, întotdeauna cu capătul îngustat.

Pasul 3

Așezați-vă sau rămâneți întins timp de cel puțin 15 minute. Acest lucru permite căldurii corpului să topească supozitorul și să înceapă procesul de absorbție.

Sfaturi de utilizare

Încercați pe cât posibil să nu folosiți baia cel puțin o oră. Acest lucru îi oferă medicamentului mai mult timp să acţioneze înainte de a fi eliminat din organism.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top