Now Reading
Asculta 5 minute de muzica clasica – un proiect national in scolile din Romania

Asculta 5 minute de muzica clasica – un proiect national in scolile din Romania

Revista Psychologies

Odata cu semnarea unui protocol de colaborare intre Ministerul Educatiei Nationale si Radio Romania, “Asculta 5 minute de muzica clasica” devine un program national in scoli.

 

Practic, unicul post de radio din Romania dedicat muzicii clasice, parte a corporatiei publice Radio Romania, pune la dispozitia profesorilor din scolile romanesti cele mai importante piese muzicale din repertoriul romanesc si universal, insotite de scurte explicatii, special gandite pentru a deschide gustul celor mici catre muzica clasica, dar si pentru a oferi un sprijin dascalilor, care, astfel, isi pot forma o biblioteca muzicala pe care o pot folosi ca material didactic la orele de curs.

In felul acesta, dincolo de informatia teoretica despre muzica studiata la scoala, elevii au acces nemijlocit la inregistrari de mare valoare artistica, un prim pas, practic, catre formarea de viitori iubitori ai muzicii clasice si catre formarea unui gust artistic absolut necesar unor cetateni ai Europei secolului XXI.

Proiectul “Asculta 5 minute de muzica clasica” in scoli are si o componenta activa pentru elevi: pe site-ul www.romania-muzical.ro, din 1 octombrie 2014, ei vor gasi concursuri ce le sunt destinate, cu intrebari legate de piesele muzicale puse la dispozitie de Radio Romania Muzical. Cele mai bune raspunsuri vor fi premiate cu CD-uri si carti menite sa intretina interesul pentru cultura de inalta calitate.

“Asculta 5 minute de muzica clasica” este un proiect derulat de Radio Romania Muzical din octombrie 2010 si isi propune familiarizarea publicului larg cu muzica clasica prin posibilitatea oferita de a asculta acest tip de muzica in spatii aglomerate si nonconformiste: hipermarketuri, mall-uri, sedii de firme, dar si librarii, muzee si, esential acum, scoli.

www.romania-muzical.ro/5minute.

 

Foto: Children in school class

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top