Now Reading
Copiii invata ceea ce traiesc. Educatia care insufla valori

Copiii invata ceea ce traiesc. Educatia care insufla valori

Revista Psychologies
Autor: Dorothy Law Nolte, Rachel Harris
Editura: Humanitas, 2007

„Am scris «Copiii invata ceea ce traiesc» in 1954, pentru un ziar din sudul Californiei, ziar in care detineam o rubrica saptamanala de­dicata vietii creative de familie…”
„Am scris «Copiii invata ceea ce traiesc» in 1954, pentru un ziar din sudul Californiei, ziar in care detineam o rubrica saptamanala de­dicata vietii creative de familie. Pe atunci eram deja mama a doi copii, o fetita de 12 ani si un baiat de no­ua.”

Asadar, autoarea are o experienta de viata consistenta in ceea ce priveste relatia cu copiii. Intre textele ei cele mai frumoase se afla si o poezioara. Poemul, scurt de altfel, imita celebra poezie „If” a lui Kipling.

Dar daca po­e­zia poate destepta inte­re­sul proaspetelor ma­me, cuprinsul cartii, care are drept titluri de capitole versuri, le va fi probabil mult mai util acestora. Isi vor da sea­ma ca iadul este, cum se spune, pavat cu bune intentii, si se vorbeste aici despre capriciile propriilor odrasle, contracarate de isterii parentale. Exemplele din viata cu zi cu zi sunt mai edifi­catoare decat orice indicatii abstracte… De citit de catre ambii parinti pentru a copii mai fericiti..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top