Now Reading
Corul Madrigal va deschide Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor” la Filarmonica din Arad

Corul Madrigal va deschide Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor” la Filarmonica din Arad

Revista Psychologies
corul-madrigal-va-deschide-turneul-național-de-paște-săptămâna-patimilor-la-filarmonica-din-arad

Miercuri, 13 aprilie 2022, de la ora 19.00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va susține Concertul Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor”, la Filarmonica din Arad. Invitatul evenimentului este Marius Turdeanu, unul dintre cei mai apreciați actori ai scenei teatrale românești.

Spectacolul găzduit în emblematica Sală de concerte a Filarmonicii din Arad face parte din seria de evenimente dedicate sărbătorilor pascale, prin care Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” marchează această sărbătoare fundamentală a creștinătății.

Turneul național „Săptămâna Patimilor” se va desfășura în orașele Arad, Timișoara, Alba Iulia și Cluj-Napoca în perioada 13-16 aprilie 2022 , ca răspuns la numeroasele solicitări primite în ultimul an din partea publicului.

„Invităm publicul din Arad să întâmpine sărbătorile cu lumină și gânduri bune alături de Corul Madrigal. Concertul Extraordinar de Paște al ansamblului nostru reprezintă o constanță culturală pentru români și una dintre cele mai importante activări ale calendarului nostru afectiv. După această perioadă dificilă, suntem bucuroși să întâlnim spectatorii în sălile de concert și ne dorim ca muzica interpretată de Corul Madrigal, alături de copiii din Rețeaua Națională Cantus Mundi, să construiască punți de comunicare și emoție, atât de necesare în apropierea Învierii. Concertul pascal de la Arad inaugurează Turneul Național „Săptămâna Patimilor”, o inițiativă prin care dorim să oferim publicului din țară o experiență spirituală mai presus de muzică” –  a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Spectatorii sunt invitați să participe la o adevărată călătorie sonoră premergătoare Paștelui, prin intermediul repertoriului special ales de dirijorul principal al Corului Madrigal – Anna Ungureanu. Programul va include lucrări românești, printre care amintim celebrul „Florilegiu bizantin”, o impresionantă colecție de muzică pascală structurată de Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal, dar și compoziții din repertoriul universal, precum fragmentele din impresionanta lucrare „Credo”, compusă de Wolfgang Amadeus Mozart.

 „O sărbătoare precum cea a Paștelui – care elogiază bunătatea și sacrificiul suprem – ne inspiră către un repertoriu complex și profund, cu superbe compoziții de factură spirituală, care vor conecta publicul cu mesajul universal al acestui eveniment. Sperăm să aducem bucurie și căldură în inimile celor care iubesc muzica și doresc să întâmpine Paștele cu emoția ei” – a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Experiența emoționantă a actului artistic de pe scena Filarmonicii din Arad va fi completată de intervenția artistică a actorului Marius Turdeanu, precum și de coruri de copii arădene, active în Programul Național Cantus Mundi, care vor cânta alături de Corul Madrigal.

Concertul Extraordinar „Săptămâna Patimilor” va fi îmbogățit de o regie specială și o scenografie impunătoare, care va include decoruri spectaculoase create pentru eveniment și proiecții de lumini.

Biletele pentru concertul de la Arad pot fi achizționate de pe platforma Bilete.ro, cu un cost care pornește de la 60 de lei.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea legislației în vigoare la data stabilită.

Partener: Societatea Filarmonică din Arad

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Itsy Bitsy, Radio BUCUREȘTI, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Zile și Nopți, Actualități Arad, Arad Culture, Pecica News, Special Arad, TV Arad

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.600 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de țară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate. După 59 de ani de activitate neîntreruptă, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, instituţie publică de concerte de importanță națională, aflată în subordinea Ministerului Culturii din România, își continuă parcursul său de diplomație culturală, fiind unul dintre cele mai longevive și apreciate ansambluri corale europene.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, care reunește în prezent peste 1.680 de coruri și peste 60.000 de copii din țară și diaspora.

Societatea Filarmonică din Arad a luat ființă în 1890, ca instituție cu programe ambițioase de concerte simfonice și cor, definitorie pentru viața muzical-culturală a orașului vremii respective. În 1948, se constituie Filarmonica de Stat din Arad, cu sediul la Palatul Cultural din Arad, un proiect grandios al arhitectului arădean Ludovic Szántay. Sala de evenimente a Palatului Cultural din Arad a găzduit recitaluri ale celor mai importante nume ale muzicii, precum Richard Strauss, Bela Bartok sau George Enescu, care a primit și titlul de Cetățean de Onoare al Aradului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top