Now Reading
Gala Down, eveniment dedicat Zilei Mondiale a Sindromului Down

Gala Down, eveniment dedicat Zilei Mondiale a Sindromului Down

Revista Psychologies
Gala Down

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down, Federația Sindrom Down din România în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, organizează evenimentul Gala Down, joi 21 martie 2024, de la ora 17, dorind să crească sensibilizarea și conștientizarea societății cu privire la această afecțiune.

Ziua de 21 martie nu a fost aleasă întâmplător. 21 martie, a treia lună a anului, este o aluzie la unica triplare a celui de al 21-lea cromozom, cel care provoacă sindromul Down. Acest sindrom se întâlnește la aproximativ 1 din 1200 nou născuți, iar înțelegerea și acceptarea dificultăților cu care se confruntă aceștia poate avea un impact enorm asupra calității vieții lor, a familiilor şi a comunităților. Prin urmare, această zi este o oportunitate minunată de a sensibiliza opinia publică cu privire la problemele persoanelor diagnosticate cu sindromul Down și, astfel, de a combate discriminarea acestora.

Evenimentul va avea loc la Parlamentul României, intrarea A3S2, București, unde sunt așteptate 400 de persoane: miniștri și secretari de stat, parlamentari, reprezentanți ai instituțiilor publice, organizațiilor persoanelor cu dizabilități, organizațiilor de părinți ai persoanelor cu dizabilități.

Obiectivul principal al Galei Down este celebrarea  Zilei Mondiale a Sindromului Down, prin premierea asociațiilor fondatoare pentru întreaga activitate depusă. 

 Federația Sindrom Down din România este uniunea a 21 de asociații de profil din toată țara, cu scopul de a crea o voce comună și unitară în ceea ce privește nevoile, abilitățile, drepturile, incluziunea socială, și dezvoltarea armonioasă a persoanelor cu sindrom Down și alte dizabilități intelectuale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top