Now Reading
JazzUP Peak: 17 evenimente și un tribut femeilor

JazzUP Peak: 17 evenimente și un tribut femeilor

Revista Psychologies
jazzup-peak-17-evenimente-și-un-tribut-femeilor

JazzUP Peak revine în acest an cu a doua ediție, 17 evenimente și un tribut femeilor și rolurilor multiple pe care le joacă în această lume: Creatoare, Interpretă, Muză. JazzUP Peak II va avea loc în perioada 16 august – 20 august 2023 și va aduce în prim-plan arta și cultura într-o manieră inedită, combinând muzica jazz, povești doinite & expoziție de artă în aer liber și un eveniment de strângere de fonduri în beneficiul copiilor defavorizați din localitățile limitrofe orașului Brașov.

JazzUP Peak II va prezenta momente vibrante de jazz, doină, trip-hop, funk & jazz adaptat pentru instrumente clasice fiind o punte între trecut, prezent și viitor, ce ne va permite să explorăm modurile în care arta și cultura traversează timpul cu agilitate și adaptabilitate demne de urmat. Indiferent cât de încrustată în piatră ar fi muzicalitatea arhitecturii sau imaginara inflexibilitate a clasicului, timpul ne arată că totul este într-o formă de adaptare continuă – ceea ce era inovator acum peste 250 de ani, azi este clasic & elegant.

Evenimentele JazzUP Peak II:

Înainte de deschiderea oficială, Brașovul s-a transformat într-o impresionantă Galerie de Artă în aer liber prin expunerea reproducerilor operelor maestrului Ștefan Pelmuș în Centrul Istoric al orașului, expoziția va fi disponibilă din 31 iulie – 10 septembrie 2023 în cadrul proiectului ArtUP.

Din data de 16 august 2023, miercuri de la orele 19:00 JazzUP Peak va debuta cu o seară plină de zâmbete și muzică alături de Sarah Vienna la deschiderea JazzUP Peak.  În aceeasi seară va avea loc o Licitație de Artă și Strângere de Fonduri pentru Sarah Vienna – Firm Foundations care  sprijină copii defavorizați din localitățile învecinate Brașovului.

Joi, 17 august 2023, îi așteptăm pe cei mici la ora 17:00 la JazzUP Young în încinta Băncii Naționale a României pentru un o lecție de Educație Financiară și Muzicală.

În cursul aceleași zile, în aceeași locație vom fi transportați într-o lume magică alături de Sabin Penea & vioara Rosa, creația lui Niccolo Galliano de acum peste 250 de ani,  Alexandru Mihai violă și Eliza Puchianu, pian.

Vineri, 18 august 2023 la ora 17:00, ne vom întâlni la Centrul Multicultural al Universității Transilvania, pentru o nouă lecție de Educație Muzicală & Literar-Artistică în cadrul JazzUP Young.

În aceeași zi la orele 19:00 la Centrul Multicultural al Universității Transilvania, JazzUP Peak prezintă „Connections & Reflections” – Concert Trio Ponticus, o combinație inedită a elementelor Jazz și Clasic.

În dimineața de 19 august ne dăm întâlnire la ora 11:30 la Centrul Multicultural al Universității Transilvania, în cadrul proiectului ClassUP, vom organiza un panel de discuții alături de manageri culturali, artiști și reprezentanți ai instituțiilor de cultură care vor avea spațiu deschis discuțiilor în cadrul sesiunii „Let’s Talk About Art”.

Începând cu orele 17:00 Jazz Up Young va avea loc în Parcul Central cu tema – Educație Socială și Muzicală și la ora 18:00 în Piața Sfatului – Educație Muzicală și Arhitecturală.

În cadrul aceleiași seri în Parcul Central la orele 18:30 JazzUP Peak II continuă cu spectacolul „Plai și Doina”, un concert de NOD, proiectul ce armonizează două lumi aparent distante, dar pline de emoție – muzica folclorică autentică și expresivitatea jazzului clasic, prezentat de talentații  Maria Cassandra Hauși – voce și Sorin Romanescu, chitară.

În Piața Sfatului, de la ora 20:00 ne va aștepta concertul „Wild” va fi un spectacol de jazz contemporan susținut de Ana Cristina Leonte & The Bash, care ne vor fi alături într-o călătorie muzicală prin lumea jazz-ului românesc.

Ultima zi 20 august, JazzUp Peak ne prezintă alte 3 evenimente extraordinare, ne întâlnim la ora 12 cu Artiștii JazzUP Peak și Sarah Vienna în Piața Brassai pentru un „Matiné Muzical Surpriză”.

Într-o altă locație istorică a Brașovului, Piața Sfântul Ioan, vă așteptăm de la orele 17:00 pentru o incursiune în lumea Educației Muzicale și Arhitecturale în cadrul JazzUp Young.

În aceeași locație, la ora 19:00 Aleka Potinga Quartet ne vor prezenta spectacolul „Songs of Love & Longing”, în acordurile lor, simțim cum razele jazzului ne încălzesc inimile, ca un soare muzical ce luminează întunericul, Aleka Potinga – voce, Chris Guilfoyle va acompania la chitară, Barry Donohue la bass și Matthew Jacobson la baterie.

Serile de Improvisation and Networking vor fi găzduite de Artigianale & Coliba Haiducilor & vor avea loc pe toată perioada JazzUP Peak II începând cu orele 21:00. Spațiile vor deveni punct de întâlnire și networking pentru artiști, creatori și oameni pasionați de cultură.

JazzUP Peak II aduce o serie de evenimente culturale de excepție în inima Brașovului și fiecare eveniment va oferi o experiență culturală diversificată și inedită, menită să aducă împreună pasionații de muzică, artă și filantropie.

Pentru mai multe informații despre programul complet al evenimentelor și modalitățile de participare, vă rugăm să accesați site-ul oficial al JazzUP Peak II (https://peak.jazzup.ro/)

Despre Asociația CultArt & JazzUP:

Asociația CultArt și proiectul JazzUP au fost create în anul 2018, fiind fundamentate pe experiența de peste 15 ani a organizării festivalurilor și concertelor de muzică clasică. JazzUP reunește proiectele JazzUP Sea, JazzUp Peak,  JazzUP Casino, JazzUP Party, JazzUp Session, JazzUP Young, JazzUP Hope și JazzUP Castel.

Finanțator principal: Primăria Municipiului Brașov

Prezentat de:  BRD Group Societe Generale

Partener radio: Radio Guerrilla

Partener media principal: United Media

Sponsori principali: Clinicco, Temko

Sponsori: Hotel Alpin, Illy, Gramma Wines, Artegianale – Hub 2068, Coliba Haiducilor, Cardanti, Coresi, Natuzzi, Aqua Carpatica, Pop Cola – VitaminAqua, DigiSign, Construcții Erbașu, IMO Invest

Parteneri: Banca Naționala a României – Agenția Brașov, Ambasada Irlandei, Mădălina Mocanu, Eurogifts, Echipa de Voluntari, Universitatea Transilvania, Uniunea Arhitecților din România, Arche

Parteneri media & comunicare: Radio România Muzical, G4MEDIA, Club Antreprenor, Revista Arhitectura, Aici a Stat, PSYCHOLOGIES, Femei în Afaceri, Brands Mentors

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top