Now Reading
SelfDezign a câștigat premiul BIG SEE Interior Design Award 2024 în categoria Workplace

SelfDezign a câștigat premiul BIG SEE Interior Design Award 2024 în categoria Workplace

Revista Psychologies

SelfDezign, birou local de proiectare și arhitectură, a primit premiul BIG SEE Interior Design Award 2024 pentru cel mai bun design de birouri, competiție care premiază cele mai bune proiecte de arhitectură din Europa Sud – Est. Echipa SelfDezign, alcătuită din arhitecta Irina Stoica, arhitecta Daria Mihailov-Chiriac, arhitecta stagiară Maria Mota, și brand strategistul Toni Bunaiașu, a câștigat premiul pentru categoria Workplace cu proiectul de amenajare a biroului din București al companiei Ezugi.

Proiectul premiat, amplasat în Campus C – Pipera, cu o suprafață de 905.78 metri pătrați, reprezintă epitomul designului modern de birouri, integrând cele mai recente tendințe globale în materie de arhitectură și amenajare interioară. Acesta răspunde nevoilor emergente ale pieței muncii prin crearea unui mediu care valorizează flexibilitatea, colaborarea și inovația. Fiecare detaliu al designului a fost gândit pentru a încuraja interacțiunea naturală și creativitatea, aliniindu-se cu tendințele globale care favorizează spațiile deschise, multifuncționale și tehnologizate.

Din acest motiv, spațiul Ezugi include o multitudine de zone informale pentru relaxare, lucru în echipă și brainstorming. Astfel acesta susține diferitele moduri de lucru identificate în studii recente, de la muncă individuală intensă la colaborări spontane.

Mobilierul și soluțiile arhitecturale precum pardoseli, partiții acustice și alte elemente custom au fost atent alese pentru a se încadra armonios cu decorul general și au fost furnizate integral de Workspace Studio, cu care biroul de proiectare SelfDezign colaborează îndeaproape pentru toate proiectele cu accent major pe calitate înaltă și design cu impact.

Mobilierul, instrumentele de lucru și modul lor de amplasare, joacă un rol esențial în productivitatea angajaților și facilitează atingerea obiectivelor companiei. Dincolo de piesele de mobilier și obiectele de iluminat standard, am acordat o atenție meticuloasă elementelor decorative care onorează identitatea brandului. Cum? Prin tapeturi cu tematică specifică cazinourilor. Cu placări acustice care replică zaruri sau cărți de joc. Prin accesorii viu colorate care emană căldură, entuziasm, dar și relaxare. Rezultatul? O lume în care 2 elemente aparent antagonice intra în sinergie: jocul și lucrul – declară Arh Irina Stoica, fondator SelfDezign.

Designul proiectului care a atras atenția comunității regionale de arhitecți și designeri interiori ce formează juriul BIG SEE reflectă identitatea clientului, Ezugi, un lider global în industria cazinourilor online. Amenajarea îmbină elemente dinamice și interactive, cum ar fi zonele de întâlnire marcate de punctul roșu vibrant, simbol al entuziasmului și energiei, care pentru Ezugi semnalizează o transmisie live. Paleta de culori, în tonuri de gri și bej cu accente de roșu și verde, nu doar că reflectă brandul Ezugi, dar aduce și un plus de vitalitate și modernitate, punând în valoare viziunea clientului de a crea un mediu de lucru care este atât funcțional, cât și inspirațional.

Conceptul se bazează pe”living office”, o metodologie dezvoltată de MillerKnoll, axată pe un mediu dinamic și flexibil, ce susține interacțiunea organică a angajaților și stimulează creativitatea. Astfel, amenajarea biroului Ezugi a avut drept fundament cercetări recente care indică 6 tendințe de transformare a spațiul în vederea adăptarii organizațiilor la noile modele de lucru:

1.De la săli de conferințe închise, la zone de întalnire diversificate;
2. De la spații de întălnire supradimensionate la spații atent proporționate;
3. De la posturi de lucru alocate fiecărui angajat la zone de lucru comune;
4. De la intimitate văzută ca un privilegiu la intimitate la cerere;
5. De la coridoare rigid delimitate la spații permeabile ce permit conexiunea;
6. De la zone de relaxare izolate la poli centrali de întâlnire;

Acest premiu recompensează inovația și excelența în amenajarea spațiilor de lucru și reflectă angajamentul SelfDezign față de crearea unor medii de lucru care îmbunătățesc productivitatea și binele angajaților.  SelfDeszign continuă să redefinească spațiile de birouri, oferind soluții care nu doar că răspund nevoilor contemporane ale organizațiilor, dar și care promovează o cultură organizațională vibrantă și productivă.

Echipa de la SelfDezign dedicată proiectului Ezugi a fost alcătuită din arhitecta Irina Stoica, arhitecta Daria Holostencu, arhitecta stagiară Maria Mota, și brand strategistul Toni Bunaiașu. Mobilierul și soluțiile acustice au fost furnizate de Workspace Studio, cu suportul general al antreprenorului Tetris Romania și managementul de proiect realizat de JLL. Fotografiile, ce capturează esența designului, sunt opera lui Bela Benedek.

În cadrul aceleiași Gale BIGSEE, echipa SelfDezign a câștigat și premiul pentru Hospitality, pentru proiectul Restaurant Cafeneaua Veche 9.

  • Despre BIGSEE

BIGSEE, inițiativă din Europa de Sud-Est, își propune să fie un catalizator global pentru industriile creative, promovând produse și proiecte durabile care răspund provocărilor schimbărilor climatice. Începând din anii 2000 și extinzându-se în regiunea SEE la mijlocul anilor 2010, BIGSEE joacă un rol crucial în recunoașterea excelenței în arhitectură și design în întreaga regiune.

  • Despre SelfDezign

SelfDezign, prin abordarea sa unică în domeniul arhitecturii și designului interior, creează spații în care personalitatea fiecărui client este nu doar reflectată, ci transformată într-un concept palpabil și implementabil.

Fie că este vorba de acasă sau de la birou, fiecare proiect este o fuziune între imaginație și realitate, permițând clientului să devină co-creator al propriului spațiu. Echipa noastră, prin combinarea expertizei tehnice cu sensibilitatea artistică, asigură că fiecare detaliu al conceptului nu doar că răspunde nevoilor funcționale și estetice ale fiecărui proiect, ci și că îmbogățește modul în care beneficiarii experimentează și interacționează cu spațiul.

Astfel, fiecare design devine o extensie a personalității clientului, transformând fiecare viziune într-o realitate care poate fi nu numai vizualizată, dar și trăită și savurată zilnic.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top