Now Reading
Fascinatie de Ann Pachett, Humanitas Fiction, Colectia Raftul Denisei

Fascinatie de Ann Pachett, Humanitas Fiction, Colectia Raftul Denisei

Revista Psychologies

Captivanta odisee exotica, magistrala proza de atmosfera care surprinde magia, dar si ororile junglei amazoniene, Fascinatie este un roman provocator despre moralitate si miracol, adevar si iubire, stiinta si sacrificiu.

 

Dincolo de apele navalnice si anacondele gigantice din Rio Negro, un savant enigmatic descopera formula unui medicament care poate schimba viata femeilor pentru totdeauna.

Experimentele doctorului Annick Swenson sunt insa invaluite de mister, caci ea refuza sa tina legatura cu finantatorii proiectului. Trimisa pe urmele faimoasei cercetatoare, tanara Marina Singh va intampina, in inima intunericului, provocari peste puterea ei de imaginatie.

Dupa doar cativa ani de practica, Marina Singh a renuntat la profesia stresanta de medic in favoarea unei vieti linistite de cercetator la o companie de produse farmaceutice din Eden Prairie, Minnesota.

Afland ca Anders Eckman, coleg si bun prieten, a murit in jungla amazoniana, unde plecase in cautarea unei renumite cercetatoare care efectua de ani buni un studiu pe pamanturile unui trib, linistea ei ia sfarsit. Trimisa de companie sa investigheze situatia, Marina o reintalneste in jungla pe fosta ei profesoara din facultate Annick Swenson.

Aceasta a gasit, in mijlocul tribului lakashi, un remediu care ar putea revolutiona nu doar medicina, ci si intreaga societate occidentala. Obsedata de descoperirea ei, Annick Swenson recurge ea insasi la acest remediu, insa nu vrea sa dezvaluie lumii taina leacului miraculos, deoarece contactul cu civilizatia i-ar nimici pe indieni.

Cea mai importanta transformare nu este insa cea a unei femei mature care incearca „sa insele“ biologia, ci lungul drum al noptii catre zi parcurs de Marina: in fata unor decizii de viata si de moarte, in izolarea absoluta a junglei, ea isi redescopera vocatia.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top