Now Reading
Medeea Marinescu, Lia Bugnar, Ilinca Manolache si Marius Manole revolutioneaza teatrul independent

Medeea Marinescu, Lia Bugnar, Ilinca Manolache si Marius Manole revolutioneaza teatrul independent

Revista Psychologies

Teatrul nu e o cladire propune publicului bucurestean 2 premiere teatrale consecutive intr-un spatiu neconventional- „Aici nu se simte” si „Oase pentru Otto”, care ii aduce impreuna pe Ilinca Manolache, Marius Manole, Medeea Marinescu si Lia Bugnar, unind pret de un ceas destinele actorilor cu ale spectactorilor sub acelasi acoperis.

 

Lia Bugnar a creat (scris si regizat) 2 piese care se joaca intr-un spectacol coupe: ”Aici nu se simte” si „Oase pentru Otto”, care vor avea loc joi, 14 noiembrie, ora 21:00 si duminica, 24 noiembrie la aceeasi ora la Green Hours, teatrul bar cu o traditie de 16 ani in realizarea productiilor teatrale independente, care este situat pe Calea Victoriei 120. Locurile sunt limitate de aceea este recomandata rezervarea din timp la numarul de telefon 0 788 452 485sau prin email la [email protected]

Spectacolul“Aici nu se simte” ii are ca unici protagonisti pe Ilinca Manolache si Marius Manole, acestia alcatuind de mai bine de 2 ani singurul cuplu artistic de pe scena teatrului independent in spectacolele semnate de LiaBugnar , spectacole precum “Noi4”, “O piesa desantata”, “7 dintr-o lovitura”,” Masculin-feminin”.

O piesa despre un barbat si o femeie carora le pute. Nu e greseala de tipar, chiar despre asta e piesa.”Toata lumea pare bine-merci” numai lor le pute. Nu se cunosc, dar „putoarea” ii face sa se refugieze impreuna undeva deasupra tuturor, unde aerul e cat de cat mai respirabil. Ce fac doi oameni, barbat si femeie, care nu se cunosc, cand au de stat ceva timp unu langa altul (la orizontala)? Isi spun lucruri pe care nu le-ar spune nici celui mai apropiat prieten. Dialogul lor, desi trist, are hazul lucrurilor atat de banale incat nu te-ai astepta vreodata sa le citesti intr-o carte sau sa le vezi intr-o piesa de teatru. Un barbat si o femeie fortati de imprejurari sa stea impreuna in singurul loc cu aer respirabil din jur. Si pentru ca aerul curat face bine la inima si, implicit la sentimente… parca se si indragostesc putin…

Piesa“Oase pentru Otto” o aduce pentru prima oara pe Medeea Marinescu pe cea mai veche scena a teatrului independent bucurestean. Lia Bugnar are triplu rol in acest spectacol: de autor, regizor, dar si de protagonista alaturi de Medeea Marinescu si de un soi aparte de actor aproape neintalnit pe scena teatrala romaneasca.

„Doua prostituate pe soseaua de centura. Da. Si?! De ce sa merg la teatru ca sa vad ceva ce pot vedea oriunde pe drumurile patriei?! Tocmai de-asta. Pentru ca le vedem, dar de fapt nu le mai vedem. Ne-am obisnuit cu ele ca si cu gropile, ca si cu gunoaiele, nici macar nu ni se mai par ceva picant. Sunt ca niste umbre ale soselei. Si-atunci, cand ne trezim cu ele fata in fata, in sala de spectacol, mai intai suntem stanjeniti, apoi ne intrebam daca e un spectacol din ala vulgar cum sunt mai toate comicariile de pe la televizor, dupa care (neavand de ales) ne linistim si LE PRIVIM. Si sunt altfel decat ni le-am inchipuit. Si diferentele dintre noi si ele sunt atat de mici… (cum sunt intre noi si oricare alt om). Si nu vreau sa zic vorba mare, da’ daca esti un om normal, la sfarsitul celor 50 de minute le si indragesti. Pe cineva care te face cind sa razi, cand sa plangi, nu poti decat sa-l indragesti in cele din urma.” (Lia Bugnar)

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top