Now Reading
Queen, The Beatles, Rod Stewart, Michael Jackson în interpretarea Corului de Copii Radio

Queen, The Beatles, Rod Stewart, Michael Jackson în interpretarea Corului de Copii Radio

Revista Psychologies
queen-the-beatles-rod-stewart-michael-jackson-în-interpretarea-corului-de-copii-radio

Un adevărat ambasador cultural al României peste hotare și o „pepinieră” de talente pentru scenele muzicale din România, CORUL DE COPII RADIO aniversează în acest an 78 de ani de existență și vă invită la un concert special intitulat „A Night in the Spotlight” („O seară în lumina reflectoarelor”).

Duminică, 7 mai (19.00), veți asculta la Sala Radio prelucrări corale ale unor cunoscute piese pop și rock, hit-uri interpretate de Queen, The Beatles, Rod Stewart, Michael Jackson ș.a. Concertul se va derula cu participarea pianistei Magdalena Faur, a Ansamblului de Băieți al Corului de Copii Radio și a invitaților speciali Ian Zaharia – chitară și Robert Ispășoiu – percuție.

„Este un concept nou și provocator pentru noi și copiii au abordat totul cu foarte multă creativitate. Credem că va fi un eveniment bine primit de toate generațiile publicului nostru și va putea fi înscris în galeria celor mai bune spectacole semnate de-a lungul anilor de echipa Corului de Copii Radio.” – declară despre eveniment RĂZVAN RĂDOS, dirijorul ansamblului și inițiatorul evenimentului

La finalul concertului, publicul este invitat în foaierul Sălii Radio pentru o sesiune de autografe oferite de dirijorul Răzvan Rădos pe albumul „Corul de Copii Radio – Ah, ce bucurie!”, apărut la Editura Casa Radio.

Albumul (CD) „Corul de Copii Radio – Ah, ce bucurie!” este disponibil la librăria Editurii Casa Radio și prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție.

Activitatea susținută de ansamblul Radio România înseamnă spectacole de muzică, dans, proiecții video etc. – prezentate pe scena Sălii Radio – înregistrarea periodică a unor albume realizate de Editura Casa Radio și participări la evenimente de prestigiu, cum ar fi evoluția pe scena Festivalului Internațional „George Enescu”.

Creat în 1945, Corul de Copii Radio este o adevărată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii și o „pepinieră” de talente pentru scena muzicală românească. Aici au făcut primii pași în cariera artistică Ileana Cotrubaş, Silvia Voinea, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Roxana Briban, Roxana Constantinescu şi mulţi alţii.

Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA şi Canada, au adus ansamblului Radio România distincţii şi premii. Mai mult, în 2004, corul a avut onoarea de a primi titlul de „AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE”, acordat de către Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană.

Spectacolele Corului de Copii Radio depăşesc graniţele unui simplu concert, momentele muzicale fiind completate de joc dramatic, sugestive elemente de recuzită şi proiecţii video. Recitalurile, concertele a cappella, contribuţiile aduse interpretărilor unor capodopere vocal-simfonice alături de Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, Filarmonica din München, Orchestra de Stat Bavareza – sub bagheta unor mari maeştri români şi străini ca Iosif Conta, Horia Andreescu, Christian Badea, Jing Wang, Lawrence Foster, Wayne Marshall, Zubin Mehta etc. – au dezvăluit deosebitele calităţi interpretative ale formaţiei.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile și în sistem online pe entertix.romyticket.ro şi în librăriile Cărtureşti. Biletele și abonamentele achiziționate până la data de 1 mai 2023 prin iabilet.ro rămân valabile. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top