Now Reading
Cum alegi geaca potrivită pentru sezonul toamnă-iarnă?

Cum alegi geaca potrivită pentru sezonul toamnă-iarnă?

Revista Psychologies
cum-alegi-geaca-potrivită-pentru-sezonul-toamnă-iarnă

Toamna este încă blândă la noi în țară, cu temperaturi destul de mari ziua și în timpul nopții mai scăzute. Totuși, zilele devin din ce în ce mai răcoroase și este necesar să scoatem din garderoba noastră haine mai groase. Dacă ne dorim ca anul acesta să fim în tendințe, vom găsi mai jos câteva ponturi care ne vor ajuta să fim mereu la modă, dar să ne simțim totodată și confortabil.

Cum alegem jacheta perfectă pentru toamnă?

Zilele de tranziție între anotimpul cald și cel rece îți pot da bătăi de cap din cauza diferențelor destul de mari de temperatură în diferitele momente ale sale, iar jacheta de piele este o opțiune perfectă în această perioadă.

Jachetele în stil biker cu gulere contrastante și culori interesante sunt printre favoritele designerilor în această perioadă. Geaca de piele cu blăniță este o opțiune mai călduroasă față de haina clasică, iar gulerul îmblănit este un detaliu propus de mulți creatori de modă în acest an.

Un alt articol clasic – trenciul – este o alegere perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă. Un item cool și ușor de purtat, se asortează cu aproape orice, de la jeanși până la rochia cocktail, devenind astfel o piesă de rezistență în dulapul tău.

Foarte populare în ultimii ani, gecile bomber sunt în continuare în trend deoarece flatează o mare varietate de forme ale corpului și oferă un aer relaxat, modern și în același timp clasic prin liniile sale vintage. Sunt ideale pentru această perioadă și le găsești în marile magazine confecționate din materiale ca piele, fâș sau texturi mai groase.

Cum alegem haina ideală pentru iarnă?

O tendință interesantă a acestui an este jacheta cu eșarfă încorporată care creează volum în partea superioară a corpului și te apară de vremea rece, fiind în același timp și elegantă. Geaca cu puf din tricot ori haina lungă și matlasată de tip pilotă sunt alternative interesante la cele clasice, cu un design confortabil ce te protejează mereu de frig și de temperaturi scăzute.

Pe lângă paltoanele tip halat oversize, favoritele podiumurilor sunt gecile de iarnă cu blană. Acestea îți vor asigura tot confortul termic de care ai nevoie chiar și pe vreme geroasă și reprezintă o investiție avantajoasă ce va trece în mod cert proba timpului.

Caracteristicile specifice ale jachetei din piele față de o geacă din blană

Ambele tipuri de haine sunt articole de îmbrăcăminte durabile, în care merită să investești, iar dacă le îngrijești cu atenție te vei bucura mult de timp de ele. Jacheta de piele este mai rezistentă la umezeală, materialul ei fiind special tratat în acest sens, pe când blana este mai sensibilă și este necesară o atenție mai sporită dacă vorbim de expunerea ei la un mediu umed. Pielea naturală asigură un aspect cool și este o ținută vestimentară foarte versatilă. Blana este mai călduroasă și se poate combina cu elemente casual sau elegante pentru a obține un look clasic.

Chiar dacă nu vei ține cont de trendurile în materie de haine ale anotimpului rece, ai grijă totuși să alegi materiale de calitate care să te protejeze de vremea de afară și în care să te simți minunat!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top