Now Reading
Tablouri altfel la expozitia ”Here & Now” a lui Dominic Virtosu

Tablouri altfel la expozitia ”Here & Now” a lui Dominic Virtosu

Revista Psychologies

Joi, 22 ianuarie, de la ora 19:00, are loc vernisajul expozitiei ”Here & Now” a pictorului Dominic – Petru Virtosu, in cadrul Academiei de Studii Economice, strada Caderea Bastiliei nr. 2-10, cladirea Ion N. Angelescu, etaj 1.

In cadrul expozitiei artistul va expune 60 de lucrari diferite prin tehnica, stil si abordare, unite insa prin sursa de inspiratie: mici fragmente de prezent. Expozitia va putea fi vizitata pana pe 28 februarie 2015.

“Expozitia „Here&Now” este inspirata din diferite momente ale vietii mele si din realitati ale cotidianului pe care le reinterpretez si le transform in fantastic si misterios.

Lucrarile mele pornesc de la mici fragmente de prezent: felia de tort, plimbarea cu barca, zborul; si transced intr-un univers al posibilului, un spatiu in care regulile gravitatiei, timpului si miscarii sunt schimbate si necunoscute.

Ea reprezinta, pentru mine, un nou drum: un inceput intr-o directie vizuala inovativa pe care nu am mai abordat-o pana acum.” (Dominic – Petru Virtosu)

Primul lucru care iti sare in ochi atunci cand privesti lucrarile lui Dominic – Petru Virtosu ce fac parte din aceasta expozitie este aprehensiunea autorului pentru personaje care amintesc de lumea animala, asezate in contexte neobisnuite.

Fie ca este vorba despre un elefant mitologic care pare a izbucni din Big-Bang-ul primordial, aducand cu el tot alaiul de sunete si culoare al acestei lumi, fie ca e vorba de iepuri ilustrati in cele mai diverse ipostaze (unele chiar siderale), fie ca este vorba de cai aflati in posturi de relaxare (oarecum casnica) sau de fiinte cu silueta umana dar si cu urechi lungi si trompa, Dominic – Petru Virtosu  ne dezvaluie o lume in care imaginarul capata conotatii onirice.

Pictura lui Dominic – Petru Virtosu este iesita dintr-un peisaj ce imbina realismul, suprarealismul si interiorizarea profunda, arata imaginatia si creatia unui artist pe care il vom vedea din ce in ce mai mult in peisajul cultural romanesc, pe piata de arta din Romania, dar si din strainatate.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top