Now Reading
Top 5 cele mai irezistibile rase de câini

Top 5 cele mai irezistibile rase de câini

Revista Psychologies
top-5-cele-mai-irezistibile-rase-de-câini

Fiecare câine este plăcut, în felul său. Totuși, unele rase parcă se bucură de mai mult „lipici”, fie datorită firii lor relaxate și jucăușe, fie datorită aspectului care le recomandă ca „numai bune de smotocit”. În acest articol poți descoperi câteva dintre rasele descrise ca „irezistibile”, care se remarcă prin deosebita popularitate pe care au câștigat-o. 

1. Beagle

O poză înfățișând câțiva catei Beagle și deja te-ai topit: ochișorii cafenii, urechile blegi și supradimensionate, combinația de nuanțe și aspectul ca de catifea te cuceresc imediat. Totuși, un Beagle nu este neapărat o rasă ușor de crescut și de educat. Deși de talie medie și cu blana scurtă – deci nu presupune cheltuieli mari de întreținere – Beagle-ul este un câine de vânătoare, ceea ce înseamnă că se lasă condus de nas chiar mai mult decât alte rase. Pe scurt, este greu să captezi atenția unui Beagle și este și mai greu să îl ții lângă tine, el fiind nerăbdător să cucerească lumea. 

Înainte de a alege un Beagle drept companion pentru familia ta, oferă-ți ocazia să îi auzi și lătratul specific. 

2. Shih-tzu

Mic, pufos, lipicios și plin de devotament, Shih-tzu este una dintre cele mai apreciate rase de câini de talie mică. Nu doar aspectul îl face atât de îndrăgit – deși, să recunoaștem, năsucul turtit și mereu în vânt, cu trufa neagră și pămătuful de blană care o înconjoară, ochii negri, vioi și atenți și lăbuțele îmbrăcate în blană, ca de ursuleț sunt irezistibile -, ci și caracterul.

Shih-tzu este un câine devotat și calm, echilibrat, răbdător, fără a-și pierde cheful de joacă sau vioiciunea. Spre deosebire de alte rase de talie mică, rareori este surprins lătrând fără motiv sau intrând în conflicte cu alți câini – cu condiția să fi beneficiat de o socializare adecvată, ca pui. 

Înainte de a decide să cumperi un Shih-tzu, ia în calcul îngrijirea specială pe care o presupune blana sa lungă și deasă. Dacă vrei să arate ca la carte, va trebui să îl periezi de câteva ori pe săptămână și să îl tunzi la un specialist, periodic. Și parcă e păcat să tunzi la piele un astfel de cățel, din cauza unei blănițe neîngrijite! 

3. Boxer 

Deși a scăzut oarecum în popularitate în ultimii ani, Boxerul rămâne una dintre cele mai potrivite rase pentru familii, inclusiv pentru familiile cu copii. Blana scurtă și catifelată, ochii plângăcioși și botul cu fălci lungi, mereu îmbufnat, îi dau un aspect unic și greu de imitat. 

Boxerul se remarcă prin devotamentul pe care îl manifestă față de familia din care face parte. El are nevoie să stea alături de stăpânul său în fiecare clipă, dacă s-ar putea. În plus, dă dovadă de multă răbdare cu copiii, pe care îi protejează și cărora le tolerează mai multe decât ar face-o un alt câine.

Dacă e vorba despre dezavantajele rasei, probabil că cel mai important asprect are legătură cu fălcile mari și cu excesul de salivă. În special atunci când îi este cald, poftă sau când abia a băut apă, e bine să te ferești din calea lui, dacă vrei să rămâi uscat și curat. 

4. Golden retriever

Golden retriever este unul dintre câinii cel mai bine adaptați vieții de familie. Cu un caracter jucăuș și relaxat și un aspect moale, calm, dar de „câine adevărat”, rasa Golden retriever a fost, mult timp, în topul celor mai populare.

Goldenul face parte, după cum îi spune și numele, din grupa retriverilor – rase de vânătoare, selecționate pentru recuperarea vânatului din apă. Prin urmare, orice exemplar ai alege, va fi înnebunit după apă, nerăbdător să se tolănească în orice băltoacă sau să înoate în orice lac. Poate fi un neajuns, având în vedere blana lungă, dacă obișnuiți să luați câinele cu mașina în aventuri rurale și trebuie să găsiți o soluție de a-l „recupera” fără să distrugeți iremediabil interiorul mașinii. Pe de altă parte, bucuria naturală a unui Golden retriever care a găsit un ochi de apă este o veritabilă încântare. 

5. Caniche 

Caniche-ul, cunoscut și sub denumirea de pudel, este și a fost una dintre rasele apreciate de câini, ieșind în evidență în primul rând prin inteligența sa. Mult timp nelipsit din reprezentațiile circurilor – pentru că învăța rapid trucuri noi, pe care le făcea cu plăcere și pe care le percepea ca pe o joacă împreună cu stăpânul – Caniche-ul este, de asemenea, un câine excelent de familie.

Blănița sa creață nu năpârlește, prin urmare, nu vei avea tot timpul anului păr în casă. Mai mult decât atât, rasa este descrisă ca fiind una hipoalergenică, bine tolerată și de persoanele cu alergie la câini. Singura și cea mai importantă provocare este nivelul ridicat de energie, nevoia crescută de stimulare mentală de care are nevoie un Caniche, pentru a se simți bine și a nu dezvolta comportamente nevrotice. 

Există sute de rase de câini și fiecare dintre ele se distinge prin anumite calități și se potrivește cel mai bine unor anumite persoane. Informează-te în legătură cu caracterul fiecăreia dintre ele, ca să faci o alegere de succes, pe termen lung. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top