Now Reading
Un concert de Craciun din Romania pentru milioane de europeni

Un concert de Craciun din Romania pentru milioane de europeni

Revista Psychologies

Radio Romania Muzical organizeaza un concert de Craciun cu semnificatii deosebite:  marti, 16 decembrie, de la ora 19.00, pe scena Salii Radio va urca Corul de Camera „Preludiu”, condus de Voicu Enachescu.

Inregistrarea acestui concert va putea fi ascultata in intreaga Europa pe 21 decembrie, cand Uniunea Europeana va transmite pe calea undelor Proiectul de Craciun, adica 13 concerte propuse de cele mai importante radiodifuziuni europene.

In acest proiect generos derulat de Uniunea Europeana de Radio, Romania va fi reprezentata de inregistrarea concertul Corului „Preludiu” – colinde romanesti traditionale, cu parfumul Craciunurilor de odinioara.

In 16 decembrie, la Sala Radio, Corul „Preludiu” va interpreta si cantece traditionale de Craciun din repertoriul international – intre romanesc si universal, o calatorie printre cele mai frumoase muzici dedicate Nasterii Domnului, in atmosfera electrizanta pe care numai Corul „Preludiu” stie sa o creeze. Prezinta Simona Marica.

Concertul poate fi ascultat in direct, in 16 decembrie, de la ora 19.00, la Radio Romania Muzical.

Corul de Camera „Preludiu”, ansamblu al Centrului National de Arta „Tinerimea Romana”, a fost infiintat in 1972 si de atunci este condus de Voicu Enachescu.

Cei peste 40 ani de activitate insumeaza mai mult de 2000 de concerte sustinute pe scene romanesti si internationale, sute de minute de inregistrari la radio si televiziune, dar mai ales, un public fidel care apreciaza modul in care Corul de Camera „Preludiu” stie sa interpreteze repertoriul romanesc laic si religios.

Concertele de Craciun ale Corului „Preludiu” sunt repere in viata bucuresteana de concert si sunt aplaudate, in fiecare an, pentru maniera personala de interpretare si atmosfera creata de acest ansamblu; sunt concerte care, intr-adevar, deschid inimi pentru a regasi spiritul Craciunului.

 

Biletele la concertul din 16 decembrie, ora 19, de la Sala Radio, sunt disponibile in reteaua www.bilete.ro, oficiile Postei Romane, magazinele Inmedio si Germanos, Sala Radio.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top