Now Reading
Te-ai saturat ca job-ul sa te nemultumeasca? Ce e de facut

Te-ai saturat ca job-ul sa te nemultumeasca? Ce e de facut

Revista Psychologies

Exista momente in care job-ul nu iti mai aduce satisfactii, iar asta se propaga si in alte aspecte ale vietii tale. Te trezesti mereu obosita, starea de spirit continua sa fie proasta pe tot parcursul zilei, nu mai ai timp si chef sa iti vezi prietenii, iar familia ta are de suferit. Si atunci iti vei da seama ca timpul petrecut la job iti afecteaza psihicul mai mult decat ai crede. Sa te complaci intr-o stare de negare ori intr-una de tristete nu este cu siguranta  o solutie. Iata ce lucruri poti face pentru a-ti schimba cat mai rapid job-ul sau pentru a-ti face timpul mai placut in afara lui.

 

Fa-ti o lista cu ce te nemultumeste

Primul lucru pe care ar trebui sa il faci ar fi stabilesti exact lucrurile care te numultumesc. Mai intai gasesti cauza, apoi o rezolvi.

Incearca sa iti eliberezi mintea si sa pui pe hartie, la propriu, care sunt aspectele care iti genereaza cea mai mare parte din griji. Abia apoi vei putea sa iei decizii si sa tai, eventual, raul de la radacina.

 

Odihneste-te!

Starile de nemultumire, anxietate si tristete sunt adesea accentuate de oboseala si de stres. Trebuie ca mai intai sa iti lasi organismul sa se odihneasca, dupa care sa poti sa faci si lucruri esentiale pentru tine, cum ar fi cele ce iti vor rezolva problemele de la job sau iti vor aduce bucurie.

Este demonstrat faptul ca negativismul creste pe masura ce starea de oboseala se amplifica, asa ca permite-ti sa iti echilibrezi somnul.

 

Reprofileaza-te!

Fie ca ai curajul sa iti schimbi cu totul job-ul, fie ca iti gasesti activitati complementare, este important sa inveti in permanenta ceva nou. Poti incepe prin a-ti gasi un hobby si sa afli cat mai multe lucruri in acest sens.

Daca nu acum, intr-o buna zi este posibil sa poti transforma acest hobby intr-un job. Iar a invata si a te motiva sa afli lucruri noi are un efect minunat pentru psihicul tau.

Poti incerca sa inveti o limba straina, sa croiesti haine sau sa inveti sa experimentezi make-up-ul sau manichiura, aceasta din urma fiind o activitate din ce in ce mai cautata de femei.

Asta pentru ca nu necesita aptitudini speciale, este extrem de relaxanta si se poate invata in timp destul de scurt. Poti gasi cursuri de manichiuria in diverse locuri, chiar si la Nailshop, spre exemplu, unde poti gasi si lucrurile de care ai nevoie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top