Now Reading
Uleiul de rapiță te ajută să ai un creier mai tânăr

Uleiul de rapiță te ajută să ai un creier mai tânăr

Avatar photo

Uleiul de rapiță este un ulei vegetal bogat în grăsimi mononesaturate, cele mai sănătoase grăsimi din alimentație. Cum îl poți folosi când gătești.

O lingură de ulei de rapiță extravirgin, de bună calitate, conține 24 mg vitamina E, ceea ce reprezintă 16% din doza zilnică recomandată pentru un adult.

Citește și:

După ce criterii să alegem uleiurile pe care le consumăm zilnic

TOP 5 feluri de mâncare dăunătoare

Este și el bogat în acizi grași Omega 3, care asigură o bună funcționare a creierului și a sistemului cardiovascular.

Pielea sănătoasă și părul strălucitor cu ulei presat la rece se mențin, iar uleiul de rapiță este un pilon de bază în această direcție.

Uleiul de rapiță presat la rece poate fi folosit atât în salate, cât și la gătit, acolo unde alimentele sunt supuse procesului termic, datorită faptului că este un ulei stabil, care nu devine toxic pentru organism la temperaturi înalte.

Este considerat unul dintre cele mai sănătoase uleiuri recomandate pentru gătit. Totuși, în timpul unui proces prelungit de coacere, proprietățile nutritive se pierd sau se diminuează foarte tare.

Pentru a ne bucura de toate beneficiile uleiului de rapiță, se recomandă a fi folosit pentru stir- fry sau pentru dressing-ul salatelor.

Trebuie însă ales cu atenție la raft, selectând doar sortimentele pe a căror etichetă scrie „presat“ la rece sau „extravirgin“. În acest fel, nu sunt afectate proprietățile nutritive prin procedee industriale de extragere.

De Alina Trifu, consilier în nutriție, terapeut în terapii complementare, cu specializare în nutriție, diete și stil de viață, [email protected], www.ihealth.com.ro

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top