Now Reading
Plăcintă cu prune, pesto de mentă și zahăr brun

Plăcintă cu prune, pesto de mentă și zahăr brun

Revista Psychologies
plăcintă-cu-prune-pesto-de-mentă-și-zahăr-brun

Rețetele prezentate fac parte din „repertoriul” de preparate culinare de la Castelul Bethlen-Haller. Chef Daniela Drăguț a ales preparate inspirate de toamnă și de ingredientele care se găsesc în această perioadă în grădina de legume și plante aromatice a Castelului. Mâncăruri
savuroase, pline de Vin și Gust, care pun în valoare legumele și fructele de sezon, de care ne putem bucura la o cină alături de cei dragi acasă sau la un prânz la Castel, într-o zi însorită de toamnă. Creativitatea chefului Daniela Drăguț este completată de alegerile inspirate ale somelierului Constantin Drăgan. Vinurile Jidvei vin să acompanieze și să potențeze aceste preparate, să încânte cu aromele și notele specifice, să aducă un strop de voie bună.

PENTRU 8-10 PORȚII

Timp de preparare: 90 minute

Ingrediente:

  • 1kg prune
  • 500g făină
  • 150ml lapte
  • 50g unt
  • 4 ouă
  • 3g drojdie
  • 250g zahăr
  • O lingură zahăr brun
  • 1ml esenţă de rom

Preparare

1. Este foarte important ca făina să fie la temperatura camerei. Se încălzește laptele la 30 grade C după care se adaugă drojdia, untul topit și 3 ouă la temperatura camerei, esenţa de rom și jumătate din cantitatea de zahăr. Se amestecă totul ușor.

2. Se pregătește la mijlocul făinii un cuib și se toarnă amestecul până când formăm o pastă lichidă. Acoperim cu folie alimentară aluatul și lăsăm la crescut timp de 15 minute. După aceea frământăm bine aluatul și îl mai lăsăm la crescut pentru 30 de minute.

3. Spălăm prunele și scoatem sâmburii, iar într‑o tavă punem hârtie de copt și ungem cu puţin unt. Luăm jumătate din aluat și îl așezăm în tavă, întindem bine aluatul astfel încât să mai rămână cel puţin 2 cm înălţime pentru cealaltă jumătate. Așezăm prunele amestecate cu zahăr și acoperim cu jumătatea de aluat rămasă. Lăsăm să crească 15 minute.

4. Încălzim cuptorul la 180 grade C și punem la copt pentru 45 de minute. Înainte de a fi gata plăcinta, batem oul rămas, ungem plăcinta și o mai lăsăm în cuptor câteva minute.

5. Separat, tăiem Julien câteva prune, iar menta o tocăm fin și o amestecăm cu zahărul brun. Când e gata plăcinta, o lăsăm la răcit și presărăm zahăr pudră. Servim cu prunele tăiate Julien și pesto de mentă.

Recomandare somelier Constantin Drăgan – Jidvei, Castel‑Pinot Gris 2009, demidulce

„Castel Pinot Gris 2009 se deschide cu tonuri fine de fructe bine coapte și note de fructe exotice, mango și papaya. Un vin bine structurat, a cărui aciditate echilibrează restul rezidual de zahăr. Aromele de caise și piersici coapte aduc un plus de savoare acestui vin care încântă prin culoarea sa intensă, galben-auriu. Se servește bine răcit, la o temperatură de 8-10 grade C.”

Conținut realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top