Now Reading
6 minciuni pe care ni le spunem dacă ne împăcăm cu fostul iubit

6 minciuni pe care ni le spunem dacă ne împăcăm cu fostul iubit

Există momente în care reluarea relației cu fostul iubit pare o idee bună. De regulă nu este, deși există și excepții. Iată cele mai frecvente miciuni pe care ni le spunem drept încurajări.

Citește și:

De ce ne este greu să acceptăm o despărțire

5 motive pentru care nu ți-ai găsit încă partenerul potrivit

„De data acesta lucrurile vor fi diferite”

Totul este în schimbare în jurul nostru, dar în privința relațiilor reluate, deseori schimbarea nu este în bine.

Sunt necesari 2 parteneri dornici să se implice și să rezolve acele probleme care au dus la despărțire. Nu este suficient să te uiți la el și să ți se pară încă atrăgător.

Cercetările arată că după o împăcare, partenerii au obiceiul de se concentra mai mult pe aspectele negative ale relației decât pe cele pozitive.

Rareori sunt preocupați de repararea relației, preferând să rememoreze toate problemele din trecut.

 

„S-a schimbat complet!”

Oamenii nu se schimbă, iar dacă o fac, schimbarea nu este rapidă și nici lipsită de motiv. Pentru a renunța chiar și la cel mai nesemnificativ obicei, avem nevoie de dorință puternică, motivație și ceva dezvoltare personală.

Partenerul tău pare să aibă aceste lucruri? A lucrat mult la schimbare? Îl crezi capabil să o susțină în timp?

 

„Nimeni nu mă cunoaște mai bine…”

Dacă ați avut o relație de durată este și firesc să te cunoască destul de bine. Doar ați petrecut mult timp împreună și v-ați văzut în diferite situații… Și totuși, acest lucru nu a prevenit despărțirea, nu?

În plus, poate chiar acesta este motivul despărțirii… nu există niciun pic de mister între voi. Nu ar fi rău să iei această lecție cu tine în relația următoare. Preferabil, alta.

 

„Oamenii sunt dificili, nu voi găsi pe cineva mai bun”

Există prea multe comentarii și văicăreli on-line și off-line despre cât de dificile sunt relațiile, ce complicate sunt femeile și ce neserioși au devenit bărbații.

Să fim serioși, când ne-am analizat obiectiv ultima dată pe noi înșine? Cu toții avem „issues” (vorba cântecului), dar este firesc și normal să abordăm cu deschidere persoanele noi pe care le cunoaștem. Fără presupuneri și temeri nejustificate.

Poate problemele lui sunt compatibile cu ale tale și chiar vă înțelegeți reciproc…

Preferăm să credem că fostul partener este mai bun pentru că orice relație nouă ne împinge înafara zonei noastre de confort. Ori știm deja cât de mult ne place să stăm acolo…

 

„Nu este perfect, dar este al meu”

Sună frumos și romantic. Asta, dacă o spui atunci când iubitul tău se împiedică prin casă de un obstacol imaginar… și faci o glumă.

Altfel, un partener care te rănește sau te face să te simți nefericită, nu e chiar o achiziție la care să nu renunți!

Noi, oamenii, suntem mai sensibili la pierderi decât la câștiguri. De aceea renunțăm atât de greu la o relație. Fie ea și nepotrivită.

Mai bine întreabă-te „Prefer să trăiesc fericită cu un bărbat potrivit mie sau o viață nasoală cu unul care nu e perfect, dar bine că e al meu?” Să-l moștenească cine-o vrea…

 

„Îmi oferă atât de multă atenție! Clar s-a schimbat…”

Spuneam mai sus că suntem mai sensibili la pierdere decât la câștig. Teoria este valabilă și pentru iubitul tău. Îți dă multe telefoane și mesaje?

Este exagerat de atent comparativ cu atitudinea lui dinaintea despărțirii? Îți face vizite surprize, îți oferă mici atenții, face comentarii drăguțe pe pagina ta de Facebook de pe care, de regulă, își dădea untag?

De când așteptai să ai dovada că te iubește! Mai mult, iată că nu te poate uita… Adevărul este că nu îți oferă semne de iubire. Cel mai frecvent sunt reacțiile unei nevoi de control. Din nou, pierderea e destul de greu de asimilat.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top