Now Reading
Tamika Tabaka: Fără curaj, nu ai succes.

Tamika Tabaka: Fără curaj, nu ai succes.

alexandra-tudor
tamika-tabaka-fără-curaj-nu-ai-succes2

Ediția a șaptea a festivalului multidisciplinar UNFINISHED înseamnă 4 zile de workshop-uri, performance-uri, dezbateri, conversații și prezentări ce vor avea loc la București, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie. Sub tema ediției OFF-CENTER, artiști, arhitecți, mari gânditori, antreprenori, filosofi, biologi, matematicieni și nu numai vor explora conceptul de descentralizare în mai toate aspectele vieții. Alături de Casa Universitarilor, pe harta UNFINISHED își vor deschide ușile pentru evenimentele festivalului Sala Radio și Teatrul Bulandra.

Participarea la eveniment se face doar pe bază de aplicație, în schimbul celei mai valoroase monede – timpul – locurile fiind cu număr limitat: unfinished.ro/apply. Pentru cei care nu pot ajunge fizic la eveniment, festivalul se poate experimenta și online, doar cu înscriere în prealabil.

Cine este Tamika Tabaka? Care este primul lucru pe care vrei să-l afle oamenii despre tine?

Tamika Tabaka: Sunt Tamika Abaka-Wood. Nu-mi place să aștept ca lumea să se umple de noi posibilități, frumusețe și inteligență, așa că prefer să-mi asum riscuri atât în viață, cât și la job. Vreau să fiu blândă și puternică în același timp, pentru că e nevoie de ambele, dar și pentru că merit să fiu așa. Lupt pentru prosperitate. Râd mult. Sunt extrem de sensibilă. Sunt omul extremelor – sunt foarte deschisă și sociabilă, ca mai apoi să am nevoie de recuperare și repaus.

Cum ți-ai descoperit pasiunea? A fost visul copilăriei tale sau te-ai îndrăgostit de acest domeniu pe parcurs?

T. T.: Nu știam nici măcar că acesta este un domeniu în sine, dar am fost atrasă de cercetarea tinerilor, insights și previziuni. Sunt foarte încântată de convingerea lor profundă în principiul „generația a 7-a”, dar și de practicile și rezultatele cercetării bazate pe arte.

Ce te motivează să fii în acest domeniu? E dificil pentru o femeie să reușească?

T. T.: Sunt extrem de norocoasă să lucrez la proiecte ce reprezintă un mijloc de a întâlni oameni, locuri și culturi noi. Am avut bucuria să inițiez și să colaborez la lucrări de gândire profundă și schimbare de comportament, să creez și să public povești, să fiu influentă în domenii unde nu-mi imaginam că o să reușesc. Este greu să fii femeie în acest domeniu, mai ales când vine vorba de respect, leadership și de a câștiga recunoașterea pe care o merităm. Este și mai dificil să fii o femeie de culoare, pentru că de multe ori ești singura persoană „altfel” din cameră.

Care sunt realizările de care ești mândră?

T. T.: Am convins Fundația Nike că aș putea face față unui proiect de jumătate de milion de lire sterline la vârsta de 21 de ani. Am sprijinit o școală de dans cu 100 de tineri în cartierul meu local, unde aceștia pot învăța elementele fundamentale ale dansului, dar și să învețe să facă parte dintr-un colectiv. Sunt mândră de revista pe care am cofondat-o și creat-o: www.plantainpapers.com. Sunt mândră de cultura care evoluează la www.bandaequals.com, unde fac parte din echipa de conducere alături de alte trei doamne incredibile. Îmi place să creez zone în care oamenii se pot cunoaște, pot relaționa și pot să prospere.

Cum reușești să te împarți între viața personală și cea profesională?

T. T.: Nu știu care e diferența dintre personal și profesional, dar îmi place neclaritatea. Mă bucură să muncesc.

Care e primul gând cu care ți-ai început ziua?

T. T.: „Chiar ai nevoie de o saltea nouă. Ai deja 30 de ani!”

Unde îți găsești inspirația și cum o cultivi?

T. T.: Îmi place întrebarea asta. Caut mereu inspirație. Cartierul meu mă stimulează așa de puternic, fie că este vorba de sunete, mirosuri, gusturi… Bed Stuy are ceva care catalizează gândurile sau sentimentele la fiecare colț de stradă. Îmi place unde locuiesc. Dacă sunt deprimată, îmi fac timp să mă plimb prin galerii sau să merg la un eveniment cu prietenii.

Ce alegeri conștiente faci pentru dezvoltarea ta?

T. T.: Fără curaj, nu ai succes. Cred că riscul este elementul cheie ce mă face să simt că trăiesc. În meseria mea, dacă nu am o contribuție, atunci nu mă simt captivată și știu că a venit vremea să schimb ceva. Mai mult, îmi dau periodic reset, când analizez lucrurile și mă gândesc la următorii pași. La fiecare aniversare, am cinci întrebări pe care le pun apropiaților, să aflu cât mai exact cum arăt în fața lor.

Ce vei face la UNFINISHED anul acesta?

T. T.: Ascult. Învăț. Sunt gazdă. Dansez. Mă simt sigură. Mă simt nesigură. Mă răzgândesc. Iau decizii. Dorm. Beau. Petrec. Îmi fac prieteni noi. Sper!

Ce înseamnă off-center pentru tine?

T. T.: „Am stat la graniță, la marginea ei, și am pretins că e centrul, apoi am lăsat restul lumii să se mute acolo unde eram eu”. – Toni Morrison.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top