Now Reading
Sosul de roșii: 5 beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Sosul de roșii: 5 beneficii surprinzătoare pentru sănătate

alexandra-tudor
sosul-de-roșii-5-beneficii-surprinzătoare-pentru-sănătate

Știi ce ar suna bine acum? O farfurie aburindă cu paste, sos de roșii și busuioc proaspăt. Știi ce suna și mai frumos? Știind că îți îmbunătățești sănătatea cu tot acel sos de roșii delicios. Roșiile aduc mari beneficii pentru sănătate. În curând, vei ști că nu există niciun motiv să te simți vinovată pentru acele porții de spaghetti al pomodoro sau penne arrabiata. În acest articol, vom discuta câteva beneficii fantastice pentru sănătate ale sosului de roșii.

  1. Îmbunătățește sănătatea inimii

Unii oameni își îngrijesc inima cu suplimente de licopen, dar știai că roșiile sunt o sursă bogată și naturală de licopen? Licopenul este antioxidantul care conferă roșiilor culoarea roșie și poate ajuta la reducerea bolilor de inimă. Acesta reduce daunele provocate de radicalii liberi și nivelul de colesterol „rău” promovând în același timp nivelul de colesterol „bun”. Într-un studiu de zece ani, persoanele cu diete bogate în licopen au avut un risc cu 17-26% mai mic de boli de inimă.

Un alt beneficiu al consumului de licopen este reducerea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul pulmonar și de prostată. Studiile arată că dietele bogate în carotenoizi (care includ licopen) au ca rezultat un risc cu 32-50% mai mic de cancer pulmonar și de prostată.

  1. Îmbunătățește sănătatea digestivă

Roșiile conțin multă apă și o grămadă de fibre, până la 1,5 grame. Fibrele sunt un carbohidrat pe care organismul nu îl poate descompune pe deplin, dar poate ajuta sistemul digestiv să se descurce într-un ritm normal și sănătos. Dacă ești predispus la constipație sau cauți o dietă bogată în fibre pentru a reduce colesterolul și pentru a ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge, sosul de roșii te poate ajuta.

  1. O sursă uriașă de vitamine esențiale

Unul dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale sosului de roșii este că reprezintă o sursă excelentă de vitamina C, A și K. Vitamina C ajută organismul să reducă riscul de boli cronice, gestionează tensiunea arterială crescută, scade riscul de boli de inimă, previne deficiența de fier, întărește imunitatea și ajută la protejarea memoriei. Vitamina A ajută imunitatea, susținând în același timp vederea și sănătatea pielii, iar vitamina K este vitală pentru prevenirea coagulării sângelui și pentru metabolismul osos.

  1. Îți face oasele mai puternice

Roșiile conțin cantități semnificative de calciu și vitamina K. Știm că vitamina K este importantă pentru metabolismul osos. Totuși, în combinație cu calciul, oasele tale vor fi mai puternice și mai rezistente la deteriorare. În plus, oasele tale vor fi mai capabile să se vindece dacă apar leziuni minore.

  1. Îmbunătățește sănătatea intestinală

Unul dintre cele mai surprinzătoare beneficii pentru sănătate ale sosului de roșii este efectul său pozitiv asupra sănătății intestinale. Intestinul și bacteriile obținute sunt două lucruri pe care știința le-a urmărit cu atenție în ultima vreme, în special în ceea ce privește modul în care vă afectează sănătatea generală.

S-ar putea să fi auzit de alimente probiotice, cum ar fi iaurtul sau kimchi, care ajută la creșterea bacteriilor bune din intestin. Ei bine, știința descoperă că roșiile au proprietăți probiotice, ajutând la îmbunătățirea bacteriilor noastre intestinale bune. Una dintre cele mai importante bacterii se numește L. reuteri și ajută la sănătatea intestinală, orală și generală. Când este preparat ca sos, efectele pozitive ale L. reuteri sunt sporite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top