Now Reading
7 motive pentru care să ne căutăm perechea în online

7 motive pentru care să ne căutăm perechea în online

Avatar photo
7-motive-pentru-care-să-ne-căutăm-perechea-în-online

Dacă vă întrebați dacă eu practic datingul online răspunsul este că da și de foarte mult timp. Și da, folosesc acum propria aplicație, cea construită având la bază bucuriile și frustrările adunate pe măsură ce am cumulat experiență legat de datingul online. O să folosesc termenul de dating pentru că este mai scurt, iar matrimoniale mă duce tot timpul cu gândul la căsătorii aranjate.

Iar dacă vreți să testați aplicația, cât încă este gratuită, o puteți descărca de aici:

Încep cu o paranteză – singurul motiv pentru care nu m-am căsătorit încă, deși am ceva ani de când am intrat prima oară pe o aplicație de matrimoniale, este legat de mine, nu neapărat de oamenii pe care i-am întâlnit. Pattern-ul de alegere, bazat pe răni sufletești adânci și diverse traume, au dus la eșec de fiecare dată, chiar și când am întâlnit persoane de treabă, dornice să construiască o familie cu mine. Dar, până când nu am învățat eu cu mine ce înseamnă iubirea – habar nu am avut ce să fac cu ea și nici măcar nu îmi dădeam seama că sunt iubită frumos și sănătos.

Prin urmare, chiar dacă este foarte convenabil să dăm vina pe online ca fiind una din cauzele faptului că am avut experiențe nesatisfăcătoare, cauza este de fapt în noi și în durerile noastre din suflet. Până când nu le vom închide și vom ajunge să ne iubim noi pe noi, oricât de clișeic sună treaba asta, nu vom găsi o relație care să ne bucure cu adevărat și în care să primim ceea ce cerem și avem nevoie.

Mă întorc acum la oile despre care mi-am propus să vorbesc în titlul acestui articol: 7 motive pentru care să ne căutăm perechea în online.

  1. Câștigăm timp
  2. Avem acces la o bază de date mult mai bogată, mai extinsă și mai informată
  3. Datingul online poate fi mai sigur decât cel față în față
  4. Poți să spui ce vrei, cum vrei fără să te temi de consecințe
  5. Toate conversațiile rămân scrise
  6. Ai același control
  7. Dacă e să alegi prost o vei face oricum

1. Câștigăm timp

Trăim într-o epocă a surmenajului, așa-numitul burnout, în care lipsa de timp nu se mai referă la aspecte banale – nu am timp să mă machiez meticulos zilnic, nu am timp să joc un baschet cu băieții și să stau la o bere după muncă. Lipsa de timp se referă la lipsa de timp pentru a ne satisface nevoi fundamentale – să mâncăm regulat, să bem apă suficientă, să facem sport, să facem amor, să ne iubim (da, da, este nevoie fundamentală).

În acest context, în care zburăm de la o sarcină la alta, stăm de cele mai multe ori peste program și la 6-7 seara suntem storși ca o lămâie, ultimul lucru pentru care avem energie este să ne târâim încă vreo oră la ceva întâlnire care poate fi interesantă sau nu. Asta în condițiile în care cada cu apă caldă și Netflixul sună atât de bine și de relaxant.

Dar oare cum ar fi dacă primele întâlniri ar avea loc chiar în timp ce faci o baie caldă și te uiți cu coada ochiului la ceva serial pe Netflix? Dacă nu îți convine cum merge conversația poți găsi o scuză drăguță „Prietena mea cea mai bună are nevoie de mine/ Trebuie să repar chiuveta mamei” sau poți spune chiar adevărul – „Dude/ Duduie, ceva nu se leagă pentru mine, așa că o să o las baltă cu tine. Ești de treabă, dar nu mi scoală, ca să o citez pe o amică de-a mea mai plastică”. Și treci mai departe la o altă discuție.

Este imposibil sau aproape imposibil să ai 2-3 întâlniri în aceeași seară dacă alegi cunoașterea față în față. Nu recomand speed datingul (este cea mai inumană experiență de dating a vieții mele). Dar le poți avea online. Pe toate. În aceeași zi.

Deci, online datingul dă timp și ne facem mai eficienți în căutările noastre.

2. Avem acces la o bază de date mult mai bogată, mai extinsă și mai informată

Mama, tata s-au căsătorit după ce s-au cunoscut într-un spațiu îngust – la muncă, la școală, la ceva bal din sat/ oraș etc. Iar cuplurile formate din persoane din alte localități au fost facilitate preponderent de Ceaușescu care s-a gândit să fie jucăuș și să distribuie oamenii la nivel național, adică să le dea loc de muncă oriunde era nevoie de forță de muncă în țară.

Pentru mâțâțăi – pe vremea lui Ceaușescu, a comunismului – după ce terminai școala primeai loc de muncă și locuință. Și nu era neapărat amuzant pentru că nu te întreba nimeni dacă îți convine unde ai primit repartiție – trebuia să te duci.

No, în epoca online-ului și a datingului online avem la dispoziție o bază de date colosală, nu doar națională, ci internațională.

Și nu numai asta, dar e o bază de date cu poze, cu informații. Putem fi cât de curioși și intruzivi vrem noi și nu va ști nimeni.

Nu știu dacă ați fost vreodată la un blind date, adică la o întâlnire cu cineva necunoscut, cel mai adesea recomandat de amicii binevoitori. Eu am acceptat asta de două ori și gata. Deși sunt o persoană care chiar merge pe principiul că bărbatul trebuie să fie ceva mai frumos ca dracu’, adică mă interesează foarte puțin aspectul fizic, limitele mele de jos au fost încălcate grav din acest punct de vedere și nu numai. Așa că prefer să am control pe decizia mea și să mă informez cât mai bine înainte de a ieși la o întâlnire, indiferent dacă este o persoană cunoscută în online sau prin intermediul cuiva.

Așa că vă recomand să folosiți această bază de date colosală și, evident, să folosiți LIA. Avem acum o variantă minunată, pe care o iubesc ca pe fiică-mea – pe lângă algoritmii de selecție funcționali, am adăugat și zodia, dar și mesaje cu sfaturi practice de dating și de dezvoltare personală. O puteți descărca de aici:

Și, pe LIA intențiile sunt 100% transparente – cine vrea sex va avea această intenție pusă la profil. Cine vrea relație va avea asta la profil. Iar persoanele care vor o relaționare ocazională, discretă, o pot găsi folosind opțiunea „Ce ai chef azi?” care te pune în legătură cu persoane care au aceeași doleanță ca și tine, dar AZI, numai AZI. În 24 de ore opțiunea aleasă se resetează și puteți alege altceva. Cool, nu?

3. Datingul online poate fi mai sigur decât cel față în față

Pe vremea părinților mei, informațiile despre cineva cuprindeau aproape exclusiv bârfa din sat și cam atât. Dacă voiai să dai un reset la reputație, la viață, era suficient să te muți în alt oraș și gata, erai curat ca lacrima.

Sunt convinsă că și pe vremea respectivă existau – trafic de ființe umane, violuri, crime, chiar și în serie, abuzuri și infracțiuni de toate felurile. Doar că presa găsea și altceva despre care să scrie, nu doar diverse subiecte care să ne bage în boale până la punctul în care pornim din start cu paranoia în ceea ce privește o relaționare nouă cu cineva. Și nu prea exista, de fapt, presă pe vremea comunismului.

Ca și paranteză – pentru cei care se tem de nebuni/ nebune: în majoritatea cazurilor nebunii veritabili știu atât de bine să joace rolul omului echilibrat și sănătos la cap încât vă veți păcăli cu siguranță. Mai degrabă putem avea încredere în o persoană cu inima rănită de familia de origine sau ceva relații anterioare – dacă se vede cu ochiul liber că este fucked up putem măcar să apreciem autenticitatea cu care se afișează.

Așa că, este excelent să fim prudenți și mai ales prudente, dar nu până la punctul în care îi considerăm pe toți ceva sociopați gata să ne violeze în timp ce ne taie nasul ori sociopate care ne urmăresc obsesiv și ne omoară iubitele în somn.

Ei bine, epoca online-ului vine cu fenomenul Big Brother (vă recomand să citiți romanul 1984) pe care eu îl traduc simplu – în momentul în care ai decis să folosești un computer, orice formă de telefon și oricât de puțin Internet ești persoană publică. Poate nu apare chiar peste tot mărimea cupei la sutien sau cea a prezervativului potrivit, dar sunt destul de sigură că cineva știe și asta despre noi.

Avantajul dating-ului online – după ce acceptăm că noțiunea de intimitate și rufe spălate în familie nu mai există – este că putem săpa după persoana de interes în online până îi scoatem scheleții din dulap. Și, dacă nu găsim, noi decidem dacă a fi complet absent, de negăsit în online, este ceva bun sau periculos în sistemul nostru de valori.

Eu am ales să fiu suspicioasă în ceea ce privește persoanele fără prezență online, dar este fix alegerea mea, în propriul sistem principial și de valori. Nu îi dau eject că este sociopat, dar da, mă întreb dacă nu cumva are ceva de ascuns, cum ar fi ceva nevastă care îl așteaptă cuminte acasă.

Prin urmare, în funcție de informațiile pe care le găsim sau nu în online, luăm o decizie informată. Mult mai informată decât în trecut, când întâlneai pe cineva la ceva nuntă sau bal și începeai o formă de relaționare fără nicio bază, fără nicio informație.

4. Poți să spui ce vrei, cum vrei fără să te temi de consecințe

Nu încurajez prin asta o comunicare brutală, lipsită de respect. Dar, hai să fim cinstiți. Este mai simplu să spui în scris că vrei doar sex – în seara aia sau în general – decât să fii față în față și să riști fie un pahar de vin aruncat cu indignare între ochi, fie niște buze țuguiate a dezgust, niște lacrimi de căprioară rănită sau niște ochi holbați de la șocul că nu vrei să îți dai pruna în schimbul inelului și mersului la primărie.

Dar ce încurajez este comunicarea foarte transparentă și autentică. Spun și voi spune asta până când va intra această idee în inconștientul colectiv – vulnerabilitatea, transparența, autenticitatea folosite cu cap sunt cele mai eficiente instrumente de selecție a oamenilor cărora le permitem să intre în spațiul nostru intim, emoțional, fizic și sexual. În funcție de cum răspunde persoana din fața ta sau cu care vorbești în online la informația că ai un furuncul pe fund, vei afla foarte multe informații legate de umor, empatie, dezinvoltură, sprijin etc. și totul de la o informație banală.

De asemenea, încurajez o formă de interviu – nu scris, ci telefonic – înainte de prima întâlnire. În care să ne dăm voie să întrebăm absolut orice ne trece prin cap. De la lucruri serioase – cum definește fidelitatea, siguranța în cuplu etc. – până la curiozități legate de cum arată un cal deștept și cum trebuie să arate dinții lui ca să fie frumoși. TOT! Fără rușine. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să îți închidă telefonul în nas și să rămână cu impresia că ești nebună sau un mârlete de 2 bani. Și ce? TU ai economisit 4 ore – 2 dus-întors acasă-întâlnire + 2 de stat la întâlnire. În jumătate de oră poți concluziona că mergi cu zâmbetul pe buze la prima discuție față în față sau că stai cu zâmbetul pe buze la un film, în patul tău confortabil.

Sperăm să implementăm până la final de an în LIA aceste întrebări și să găsiți răspunsurile la descrierea persoanei căreia vrei să îi dai LIKE. Avem deja pregătite peste 100 de întrebări serioase și vor apărea și cele despre nimic, doar așa ca să ne distrăm cu toții.

Până atunci vă puteți bucura de ea cât mai este gratuită – probabil până până la final de octombrie:

5. Toate conversațiile rămân scrise

Părerea mea este că este un avantaj colosal faptul că tot ceea ce povestești cu persoana rămâne scris. Pentru că ai ocazia să recitești ulterior și să remarci lucruri pe care – prins/ă în poveste îți pot scăpa.

Eu fac asta și am grijă să verific ce simt când recitesc discuțiile. Sunt la fel de interesată de conținut, de ceea ce am discutat sau m-a prins nenică în un moment în care aveam nevoie de atenție ori știe să aburească foarte bine? Mă știu cu meteahna și calitatea de a vedea ce este mai frumos în oameni, așa că – în cazul meu – a fost necesar să mă autoinstruiesc să mă uit după semnale de alarmă. Pentru că da, toți oamenii se nasc buni, dar nu toți aleg să fie buni cu mine și cu siguranță nu oricine îmi este potrivit.

6. Ai același control în online ca și în offline

Partea pe care lumea o dă din mână cu foarte multă ușurință în dating este controlul pe decizie. În oricare etapă a unei relații – că este la început, că a devenit serioasă, că este căsnicie, controlul este la noi. NOI decidem dacă continuăm acea relație sau nu, în fiecare zi.

Iar în dating, când ne căutăm perechea, NOI decidem dacă persoana este de interes/ compatibilă cu ceea ce căutăm. Nu stăm ca pisicuțele de la petshop și așteptăm ca cineva să ne cumpere, fără să avem ceva de spus în această privință.

Dacă persoana care ne place răspunde la fel este minunat. Dacă nu, înseamnă că are alte gusturi și caută altceva. În niciun caz că este ceva în neregulă la noi.

7. Dacă e să alegi prost o vei face oricum

Prin alegere proastă înțeleg alegerea unei perechi din motive de lipsă:

Blogul LIA este plin de sfaturi practice despre relații, despre importanța autocunoașterii și lecții învățate de-a lungul timpului. Vă recomand să vă înscrieți pe canalul de Youtube: https://www.youtube.com/c/LiaLovecast/videos.

În final, dar nu în ultimul rând, am creat pentru voi câteva broșuri foarte foarte practice care vă dau indicatori foarte clari legat de persoana proaspăt întâlnită – este sau nu material de relație? Le puteți descărca de aici: https://lia.best/ghidul-lia-prima-intalnire/

În concluzie, haideți în secolul tehnologiei și al Internetului și folosiți datingul online.

Folosiți LIA – e mai transparentă și mai calitativă decât alte aplicații. Momentan este gratuită, dar va fi oricum ieftină ulterior – 25 RON + TVA. Și intenționăm să o facem o prințesă generoasă, fără să creștem prețul abonamentului. Și, ca parte a serviciilor incluse, ne vom întâlni, online, lunar, ca să discutăm despre dating și cum ne putem găsi perechea potrivită și cum putem fi mai fericiți și mai mulțumiți în relațiile noastre – de cuplu sau nu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top