Now Reading
La mulți ani?!

La mulți ani?!

Avatar photo
la-mulți-ani

Abia ce am intrat în Noul An, iar ritualul s-a repetat ca întotdeauna… Planuri, Hotărâri, Promisiuni, Vise Mărețe și bineînțeles, Urări: „Fie ca…” și tot ceea ce urmează de obicei: bani, sănătate, realizări, fericire și relații…

Este un gest drăguț de a comunica celor dragi dorința de a-și îndeplini visele, dar mesajul implicit este că fericirea depinde de realizări și de evenimente care sunt în afara controlului nostru. Este un mesaj lipsit de putere și de responsabilitate, deci nu vă așteptați la așa ceva din partea mea.

În schimb, prefer să vă atrag atenția asupra altui lucru: în timp ce situațiile externe sunt în afara controlului nostru și nu le putem schimba, există mereu ceva asupra căruia avem stăpânire: felul în care alegem să reacționăm la aceste evenimente. Nu putem să mutăm valurile, dar putem învăța să navigăm…

Aceasta nu înseamnă optimism necondiționat, ci o simplă conștientizare că, în fiecare clipă, independent de situație, există nelimitate lucruri pe care le putem face, dar și alte lucruri, la fel de nelimitate, pe care NU le putem face.

Așadar, în fiecare clipă avem o Alegere de făcut: fie ne concentrăm asupra a ceea se poate face sau asupra a ceea ce NU se poate face; o alegere aduce Putere, în timp ce cealaltă, Victimizare.

A alege concentrarea asupra posibilităților infinite ale momentului prezent, reprezintă adevărata Gândire Pozitivă și singura Cheie a Energiei, Fericirii și Puterii; înseamnă a primi viața cu tot ceea ce ne oferă și a porni în dansul potențialității și puterii.

Însă Puterea implică Responsabilitate, de aceea multe persoane preferă să se concentreze pe ceea ce NU se poate face. Și aleg să rămână Victime, ale sorții, oamenilor, situațiilor…

Alegerea între „Pot” și „Nu Pot” este esențială, de fapt, cea mai importantă alegere din viață noastră: este alegerea între Putere sau  Victimizare și ne aparține în totalitate.

Acestea fiind spuse,  va las cu singură Urare pe care eu o consider de Valoare:

„Fie ca în fiecare clipă să fiți conștienți de Potențialul Infinit de Alegeri pe care le aveți la dispoziție și să alegeți Calea care vă conduce la Putere.”

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top