Now Reading
10 beneficii ale cous cous-ului în timpul sarcinii

10 beneficii ale cous cous-ului în timpul sarcinii

alexandra-tudor
11-beneficii-ale-cous-cous-ului-în-timpul-sarcinii

Accentul principal al unei femei însărcinate ar trebui să fie pe consumul de alimente hrănitoare care oferă nutriție la fiecare mușcătură. Cous cous-ul este un astfel de aliment care are unele beneficii incredibile pentru sănătate și ar trebui să fie consumat de fiecare femeie însărcinată. Mai jos vom discuta despre 11 beneficii ale cous cous-ului în sarcină:

  1. Inimă sănătoasă

Cel mai important lucru de care trebuie să-și amintească o femeie însărcinată este de a-și menține inima sănătoasă și activă. Va avea nevoie de o cantitate semnificativă de seleniu, care se găsește în cous cous. O porție de cous cous asigură aproximativ 60% din necesarul zilnic de seleniu. Seleniul este un antioxidant puternic care acționează în principal în vasele de sânge pentru a preveni formarea plăcii și apără împotriva atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.

  1. Bogat în potasiu

Cous cous-ul conține, de asemenea, potasiu, care este necesar pentru reducerea contracției vaselor de sânge. Ajută la menținerea inimii sănătoase și puternice prin scăderea tensiunii arteriale.

  1. Imunitate sporită

De asemenea, cous cous-ul poate ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar al unei persoane, prin reducerea cantității de radicali liberi din sânge și regenerarea vitaminelor C și E, necesare pentru întărirea imunității sistemului.

  1. Ajută la lupta împotriva oboselii

Sarcina are multiple efecte asupra femeilor, acestea fiind adesea epuizate. Cous cous-ul, care este bogat în mulți nutrienți esențiali, poate ajuta la combaterea oboselii și slăbiciunii atipice, oferind în același timp energia necesară.

  1. Vindecarea rănilor și a bolilor

În timpul sarcinii, organismul este forțat să lucreze suplimentar și să facă față bolilor cu mai puține resurse. A avea grijă de două vieți în loc de una poate fi o activitate dificilă. Cous cous-ul poate ajuta o persoană să se ocupe de diverse afecțiuni și să se recupereze mai rapid. Conținutul său ridicat de proteine ​​poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului și la vindecarea rănilor atât la exterior, cât și la nivel intern.

  1. O digestie mai bună

O altă dificultate cheie în timpul sarcinii este digestia. Cous cous-ul poate ajuta la digestie și tulburări gastro-intestinale deoarece include aproximativ 10% din fibrele necesare în timpul zilei. Fibrele sunt benefice pentru curățarea arterelor și eliminarea colesterolului rău. De asemenea, protejează împotriva constipației, care este o problemă tipică în rândul femeilor însărcinate.

  1. Menține echilibrul optim al fluidelor

Deoarece corpul uman este format din peste 90% apă, fluidele sunt o componentă esențială. Cous cous-ul, prin cantitatea sa semnificativă de potasiu, ajută la reglarea fluidelor. Acest echilibru de lichide ajută la reglarea tensiunii arteriale și scade riscul de atacuri de cord, accident vascular cerebral și ateroscleroză, printre altele. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor și la reglarea funcțiilor excretoare.

  1. Metabolism îmbunătățit

Conținutul ridicat de proteine ​​al cous cous-ului ajută la reglarea activității metabolice în organism. Proteinele sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea fătului, în special unghiile, dinții și alte părți ale corpului.

  1. Proprietăți antibacteriene

Este cunoscut faptul că cous cous-ul are calități antibacteriene, care pot ajuta la prevenirea infecțiilor, alergiilor sau bolilor, mai frecvente în rândul femeilor însărcinate.

  1. Nivel crescut de energie

În ciuda faptului că cous cous-ul este compus în principal din carbohidrați, este un aliment hrănitor care poate fi consumat pe toată durata sarcinii. Datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate ale acestui superaliment, acesta poate fi un must-have pe tot parcursul sarcinii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top