Now Reading
Sunt pastele o opțiune sănătoasă pentru copii?

Sunt pastele o opțiune sănătoasă pentru copii?

alexandra-tudor
sunt-pastele-o-opțiune-sănătoasă-pentru-copii

Pastele sunt o masă convenabilă, hrănitoare și ușor de preparat pentru familii. Pastele îi mulțumesc chiar și pe cei mai pretențioși dintre tinerii mâncăcioși. Noi cercetări leagă consumul de paste la copii și adolescenți cu o calitate mai bună a dietei decât cea a copiilor care nu mănâncă paste. Cercetarea, care a fost prezentată la conferința de biologie experimentală din 2017, a demonstrat că tinerii care mănâncă paste au un aport mai mare de vitamine și minerale importante și un aport mai mic de grăsimi saturate și grăsimi totale în dietă în comparație cu aceia care nu consumă paste.

Cercetarea a examinat asocierile dintre consumul de paste, aportul deficitar de nutrienți, așa cum este definit de Ghidurile dietetice din 2015 (DG 2015) și calitatea dietei în comparație cu consumul fără paste la copiii și adolescenții din SUA (cu vârste între 2 și 18 ani). Consumul de paste făinoase a fost definit ca fiind toate soiurile de paste/ fidea uscate interne și importate făcute numai cu grâu și fără ou. Analiza datelor nu a analizat niciun rezultat al sănătății asociat cu consumul de paste, cu excepția celor specificate mai jos.

Din analiză, cercetătorii au identificat o serie de modele nutriționale pozitive cheie asociate copiilor și adolescenților care mănâncă paste ca parte a dietei lor, în comparație cu cei care nu mănâncă paste. Acestea sunt:

  • Calitatea generală mai bună a dietei (măsurată prin scala USDA Healthy Eating Index-2010)
  • Aport mai mare de nutrienți cheie deficitari, cum ar fi fibre alimentare, acid folic, fier, magneziu și vitamina E
  • Scăderea aportului zilnic de grăsimi saturate și grăsimi totale
  • Nu au fost observate asocieri semnificative cu greutatea corporală, circumferința taliei și indicele de masă corporală

„O nutriție bună este esențială pentru dezvoltarea minții și a corpului copiilor și adolescenților. Anumite alimente din cereale, cum ar fi pastele, sunt o completare excelentă pentru o masă sănătoasă, bine echilibrată și oferă o mulțime de oportunități de îmbunătățire a dietei”, explică dieteticianul Diane Welland, manager de comunicare în nutriție pentru Asociația Națională a Pastelor. „Gândiți-vă la pastele ca la o pânză din care puteți adăuga alimente bogate în nutrienți, bogate în fibre, cum ar fi legume proaspete, fructe, brânzeturi, carne slabă și leguminoase, atunci când creați mese pentru familia dvs.”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top