Elibereaza-te de fosta relatie

Cand faci ceva, auzi o melodie, vezi ceva prin casa sau pe strada, iti aduci aminte de fosta relatie si intri intr-un amestec de sentimente ce par sa nu se mai termine? Vrei sa scapi de umbra trecutului? Iata cum.

 

Analizeaza cu atentie fosta relatie. Cel mai bine este sa notezi pe o foaie de hartie si sa analizezi comparativ urmatoarele doua liste. Intreaba-te:  Care sunt beneficiile pe care le am daca mentin in interiorul meu o legatura cu aceasta persoana?

Completeaza pe foaia de hartie toate raspunsurile pe care le primesti din interiorul tau. Atunci cand ai epuizat toate raspunsurile, gandeste-te daca nu cumva ti-a scapat ceva.

Apoi, intr-o coloana alaturata, scrie raspunsurile la intrebarea: Care sunt beneficiile pe care le am daca renunt la atasamentul fata de aceasta persoana?

Acum compara cele doua coloane. Daca beneficiile pe care le ai renuntand sa mai mentii legatura emotionala cu acea persoana sunt mai importante pentru tine decat cele pe care le ai daca mentii legatura, atunci mergi mai departe cu exercitiul.

Imagineaza-ti ca ai in fata ta fosta iubire. Cauta sa creezi un echilibru intre ceea ce ai dat si ceea ce ai primit in legatura cu ea. Gandeste-te la lucrurile marunte pe care le-ai luat ca si cum ti s-ar fi cuvenit, aduna-le pe toate si pune egal, impaca situatia, echilibreaz-o. Poti face asta prin dialog, imagini, simboluri, sunete, cum iti este tie mai usor.

Pasul de mai sus este cel mai important. In momentul in care reusim sa ne dam seama ca ceea ce am oferit am primit inapoi, ca ceea ce am primit am dat inapoi, suntem mult mai impacati cu sine.

Chiar daca la inceput ar putea parea dificil, analizeaza cu atentie timpul petrecut impreuna si vei putea culege detalii ale personalitatii, gesturi subtile facute zilnic sau alte lucruri care vor completa balanta si o vor duce intr-o stare de echilibru. Analizeaza relatia de la inceput pana la sfarsit. Fa asta acum.

Imagineaza-ti apoi ca mergi mental in trecut, in momentul in care relatia s-a incheiat si lasi acolo acea persoana impreuna cu toate amintirile legate de ea. Constientizezi ca relatia s-a incheiat si a sosit momentul sa mergi mai departe.

Imagineaza-ti cum parcurgi tot ce s-a intamplat in viata ta, din momentul in care s-a incheiat relatia pana in prezent, avand acel sentiment de echilibru si libertate.

In incheierea calatoriei, inspira profund de cateva ori si mergi mental in viitor, observand cum va arata viata ta acum ca te-ai eliberat de fosta relatie. Revino in prezent in ritmul in care simti multumire pentru  schimbarile pe care le-ai facut.

 

Autor: Vlad Negrila – NLP Trainer, NLP Master

http://calatoriiprinsunet.ro/

 

Foto: Woman and man sitting on a sofa with boxes over their heads

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Inconștient, ne alegem parteneri romantici după modelul oferit de părinții noștri
Inconștient, ne alegem parteneri romantici după modelul oferit de părinții noștri

Când ne alegem parteneri romantici o facem ținând cont de propriile așteptări, dorințe și nevoi. Alteori însă, alegerile ne sunt dictate de trecut și relația cu părinții. Tu ce criterii ai când faci o astfel de alegere?

Citeste
Cele 3 etape ale unui cuplu
Cele 3 etape ale unui cuplu

Orice nou cuplu parcurge trei etape majore, iar traversarea acestora asigură longevitatea lui. asta nu înseamnă că uneori nu ne grăbim, nu rămânem blocați într-o etapă sau nu renunțăm doar după câțiva pași împreună…

Citeste
4 moduri simple pentru a crește apropierea în cuplu
4 moduri simple pentru a crește apropierea în cuplu

Puteți face o mulțime de lucruri simple pentru a crește apropierea în cuplu și a petrece mai mult timp unul cu celălalt. Încercați să încorporați următoarele patru sfaturi în viața voastră de zi cu zi.

Citeste
Elibereaza-te de fosta relatie
Elibereaza-te de fosta relatie

Cand faci ceva, cand auzi o melodie, vezi ceva prin casa sau pe strada, iti aduci aminte de fosta relatie si intri intr-un amestec de sentimente ce par sa nu se mai termine. Vrei sa scapi de umbra trecutului? Iata cum.

Citeste
Cum să treci peste un divorț dureros
Cum să treci peste un divorț dureros

Cum percep o femeie și un bărbat divorțul? Există o diferență de optică pe sexe? Ce greșeli să evităm, cum să trecem peste divorț sau chiar să-i dăm o conotație pozitivă? Răspunsuri de la Alex-Octavian Căciuloiu, psihoterapeut.

Citeste
3 calități pe care să le încurajezi la copii
3 calități pe care să le încurajezi la copii

Studiile arată că cei mici sunt mai înclinați să facă bine decât rău și au un simț al dreptății foarte dezvoltat. Dincolo de complimente, iată ce calități trebuie să încurajăm la copii.

Citeste