Elibereaza-te de fosta relatie

Cand faci ceva, auzi o melodie, vezi ceva prin casa sau pe strada, iti aduci aminte de fosta relatie si intri intr-un amestec de sentimente ce par sa nu se mai termine? Vrei sa scapi de umbra trecutului? Iata cum.

 

Analizeaza cu atentie fosta relatie. Cel mai bine este sa notezi pe o foaie de hartie si sa analizezi comparativ urmatoarele doua liste. Intreaba-te:  Care sunt beneficiile pe care le am daca mentin in interiorul meu o legatura cu aceasta persoana?

Completeaza pe foaia de hartie toate raspunsurile pe care le primesti din interiorul tau. Atunci cand ai epuizat toate raspunsurile, gandeste-te daca nu cumva ti-a scapat ceva.

Apoi, intr-o coloana alaturata, scrie raspunsurile la intrebarea: Care sunt beneficiile pe care le am daca renunt la atasamentul fata de aceasta persoana?

Acum compara cele doua coloane. Daca beneficiile pe care le ai renuntand sa mai mentii legatura emotionala cu acea persoana sunt mai importante pentru tine decat cele pe care le ai daca mentii legatura, atunci mergi mai departe cu exercitiul.

Imagineaza-ti ca ai in fata ta fosta iubire. Cauta sa creezi un echilibru intre ceea ce ai dat si ceea ce ai primit in legatura cu ea. Gandeste-te la lucrurile marunte pe care le-ai luat ca si cum ti s-ar fi cuvenit, aduna-le pe toate si pune egal, impaca situatia, echilibreaz-o. Poti face asta prin dialog, imagini, simboluri, sunete, cum iti este tie mai usor.

Pasul de mai sus este cel mai important. In momentul in care reusim sa ne dam seama ca ceea ce am oferit am primit inapoi, ca ceea ce am primit am dat inapoi, suntem mult mai impacati cu sine.

Chiar daca la inceput ar putea parea dificil, analizeaza cu atentie timpul petrecut impreuna si vei putea culege detalii ale personalitatii, gesturi subtile facute zilnic sau alte lucruri care vor completa balanta si o vor duce intr-o stare de echilibru. Analizeaza relatia de la inceput pana la sfarsit. Fa asta acum.

Imagineaza-ti apoi ca mergi mental in trecut, in momentul in care relatia s-a incheiat si lasi acolo acea persoana impreuna cu toate amintirile legate de ea. Constientizezi ca relatia s-a incheiat si a sosit momentul sa mergi mai departe.

Imagineaza-ti cum parcurgi tot ce s-a intamplat in viata ta, din momentul in care s-a incheiat relatia pana in prezent, avand acel sentiment de echilibru si libertate.

In incheierea calatoriei, inspira profund de cateva ori si mergi mental in viitor, observand cum va arata viata ta acum ca te-ai eliberat de fosta relatie. Revino in prezent in ritmul in care simti multumire pentru  schimbarile pe care le-ai facut.

 

Autor: Vlad Negrila – NLP Trainer, NLP Master

http://calatoriiprinsunet.ro/

 

Foto: Woman and man sitting on a sofa with boxes over their heads

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
De ce e important să-i spui ce fantezii sexuale ai
De ce e important să-i spui ce fantezii sexuale ai

Rușine, teamă sau eternul „oare ce va crede despre mine“? Deseori, ne cramponăm de limitări sociale și culturale care nu au nicio legătură cu relația noastră de cuplu. Fanteziile sexuale sunt sănătoase și chiar recomandate pentru sănătatea psihică și emoțională. De consumat în cuplu.

Citeste
Ești într-o relație toxică? Poate a venit timpul să o părăsești...
Ești într-o relație toxică? Poate a venit timpul să o părăsești…

În primul rând pentru a putea ști cum să ieși dintr-o relaţie toxică, e esențial să afli dacă te afli într-una. Apoi, treptat, vei simți când a venit momentul să o părăsești și vei putea face câteva lucruri simple care să te ajute.

Citeste
Despărțirea poate fi o șansă să-ți fie mai bine
Despărțirea poate fi o șansă să-ți fie mai bine

Când trecem printr-o despărțire, numai cât de bine o să ne fie nu ne imaginăm. Știm deja cum se derulează chinul, și nu e deloc plăcut. Dar, poetic sau nu, o despărțire înseamnă un nou început. Pe care îl putem folosi în avantajul nostru, într-o relație mult mai importantă: cea cu propria persoană.

Citeste
Elibereaza-te de fosta relatie
Elibereaza-te de fosta relatie

Cand faci ceva, cand auzi o melodie, vezi ceva prin casa sau pe strada, iti aduci aminte de fosta relatie si intri intr-un amestec de sentimente ce par sa nu se mai termine. Vrei sa scapi de umbra trecutului? Iata cum.

Citeste
Declinul căsniciei: Cum ne reapropiem de partenerul de cuplu
Declinul căsniciei: Cum ne reapropiem de partenerul de cuplu

Dacă observăm declinul căsniciei este firesc să ne dorim să îndreptăm lucrurile. Psihologul Daniela Stanciu ne spune cum ne putem reapropia de partenerul de cuplu.

Citeste
Cuplu: Chiar dacă el e băiat bun, nu înseamnă că e bun pentru tine
Cuplu: Chiar dacă el e băiat bun, nu înseamnă că e bun pentru tine

Uneori constatăm că intrăm în același tipar de relație, deși la început totul părea diferit. Chiar dacă el pare băiat bun, nu înseamnă că vă potriviți. Sau cuvântul cheie este „pare”.

Citeste