Now Reading
3 lucruri care-ți taie cheful de sex

3 lucruri care-ți taie cheful de sex

Nu ai chef, dispoziție sau… nu știi ce vrei. Dacă ajunge să ți se pară mai interesantă o seară petrecută în fața televizorului, sigur aveți o problemă. Iată câteva lucruri care îți taie cheful de sex.

Citește și:

O de la Orgasm. „Te iubesc dar nu te mai doresc“. De ce ne scade dorința sexuală?

O de la Orgasm. Femeile pot avea orgasm …nefăcând nimic. Nu e grozav?!

Aproape 43% dintre femei experimentează o scădere a dorinței sexuale undeva pe parcursul vieții.

Este totodată, una dintre cele mai frecvente probleme discutate în cadrul psihoterapiei. Iar tratarea acesteia este destul de complexă ținând cont de multitudinea de factori care stau la baza ei: experiența personală, cultura în privința dinamicii cuplurilor, factorii sociali, etc…

Cu toate acestea, majoritatea femeilor se consideră vinovate pentru lipsa dorinței și cred că este ceva „în neregulă” cu ele.

Totuși, în cele mai multe cazuri, dorința există în continuare, dar este ascunsă, diminuată, lăsată deoparte. Iată câteva lucruri care contribuie la scăderea acesteia, deși lista este mai lungă…

 

Partenerul este cel care vrea sex mai des

Problema apare atunci când el ar face sex în fiecare zi, iar ție îți este suficient…. o dată pe săptămână. Din păcate, femeile cu o dorință sexuală mai scăzută, iau partnerul drept un indicator al „normalității”.

În concluzie, ele se vor simți „anormale” deși, în mod ciudat, rareori ne punem problema „oare e ceva în neregulă cu el?”.

Societatea actuală valorizează sexul destul de mult, motiv pentu care atunci când vrei mult (evident, adult fiind și implicat într-o relație) pare un indiciu al sănătății unui cuplu.

Discrepanțele între dorința sexuală a celor doi parteneri într-un cuplu, sunt întâlnite destul de des pe parcursul relațiilor de durată. Desigur, există și cupluri pentru care diferențele sunt mai consistente și evidente.

Chiar și așa, nu sunt un indicator că doar unul dintre parteneri manifestă o dorință sexuală „normală” în raport cu celălalt. Iar scopul nu este ca cel cu un libidou scăzut să fie adus la nivelul celuilalt, mai… dornic.

Compromisurile și negocierile trebuie să aibă loc într-un cuplu în toate aspectele vieții în doi.

Vrei o analiză a dorinței voastre sexuale? Pune-ți următoarele întrebări: „Dacă el nu ar vrea sex atât de des, eu m-aș gândi că am o problemă?”, „Foștii parteneri voiau sex mai rar și nu am avut această problemă… sau din contră?”.

În funcție de răspunsurile pe care ți le dai, te pot ajuta discuțiile deschise cu partenerul tău despre frecvența actului sexual.

Dorința ta sexuală mai scăzută nu înseamnă că ai o problemă ci că trebuie să începi să negociezi cu partenerul tău. Altfel, gândirea de tipul „eu nu sunt ok” va duce la probleme și mai mari și la pierderea totală a chefului de sex.

 

Nu-ți acorzi suficient timp să îți vină cheful…

Cercetările arată că dorința sexuală a femeilor vine ca un răspuns la stimuli și nu este chiar spontană.

Prin urmare, cheful de sex nu o să vină pe drum spre casă când revii de la muncă și nici în timp ce te uiți la serialul tău preferat. Femeile răspund la indicii cu tentă sexuală și au nevoie de timp să își identifice cheful.

Iar aici nu este vorba despre preludiu. Pentru femei, este important și ceea ce se întâmplă înainte de preludiu. Mesaje cu tentă sexuală din partea partenerului? O întâlnire spontană cu el pe parcursul zilei? Un sărut prelungit? Sunt numeroase gesturi care pot declanșa dorința, fără a discuta explicit despre sex.

Multe femei refuză partide de sex pentru că solicitarea apare… din senin. Sunt nepregătite, nu au dispoziția necesară sau e un moment nepotrivit.

Iar această reacție le întărește convingerea că nu sunt interesate de sex. Ca să nu mai spunem că toată lumea e nefericită…

Încearcă să îți acorzi câteva momente atunci când partenerul îți spune că are chef de sex și nu refuza imediat.

Dacă nu ai încă dispoziția necesară, în loc să refuzi, propune-i să faceți altceva înainte, pentru a-ți da timp. Pare ciudat, dar o plimbare, un film pe care îl vedeți împreună sau cina te pot ajuta să te obișnuiești cu ideea și să te ajuți și singură să intri în dispoziție.

Nevoia aceasta de a lucra cu dispoziția ta, poate fi necesar să o includeți în ecuație, dacă vreți să vă păstrați viața sexuală departe de frustrări…

 

Nu știi ce vrei

Femeilor le vine cheful de sex dacă ăși pot crea un scenariu mental pe care să îl aștepte cu nerăbdare. Dar cum faci să ai parte de sex de calitate pe care abia să-l aștepți? Pentru început, trebuie să știi ce anume îți provoacă plăcere. Ce tip de preludiu vrei? Ce poziție te ajută să obții orgasmul? Există un moment al zilei în care ai mai multă dispoziție pentru sex?

Întâmplător, multe femei nu știu răspunsurile la aceste întrebări. Mai mult, nici nu s-au gândit vreodată la ele. Pe de altă parte, tot astfel de femei, știu foarte exact ceea ce NU își doresc.

Imaginează-ți un scenariu în care iubitul te întreabă ce vrei să mănânci pentru că vrea să îți pregătească el cina, iar tu îi spui că nu știi. El face spaghete, iar tu nu ești mulțumită, pentru că ai fi preferat peștele. Toată lumea e nemulțumită. Nu era mai simplu să îi dai un indiciu?

Nu este simplu să știm exact ce ne dorim din punct de vedere sexual, mai ales dacă nu ne gândim la asta. Dar poți începe de undeva… cum ar fi începuturile relației voastre. Ce anume funcționa atunci? Poate sărutările prelungite? Încearcă din nou același scenariu. Vezi dacă funcționează.

Dacă te concentrezi doar asupra lucrurilor care nu îți plac, ok, gândește-te atunci de ce anume nu îți plac? Cum ar arăta ca să îți placă?

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top