Now Reading
6 obiceiuri periculoase care v-ar putea distruge relația

6 obiceiuri periculoase care v-ar putea distruge relația

Orice relație vine la început cu o lună de miere. Dar, așa cum îi spune și numele, aceasta nu durează prea mult, astfel relația trebuie întreținută cu reciprocitate, înțelegere și pasiune. Sunt unele capcane care testează orice relație, indiferent de parteneri, și care pot duce la dezastru. Tocmai din acest motiv, astăzi tragem unele semnale de alarmă și vorbim despre câteva dintre ele.

6 obiceiuri periculoase care v-ar putea distruge relația:

  1. Să nu simți unde te afli în relație

Fiecare relație are propriile sale etape și propriul ritm. Inevitabil, însă, toate relațiile vor ajunge în acel punct în care cei doi parteneri trebuie să se sincronizeze sau lucrurile nu vor mai merge. Să nu simți unde te afli într-o relație poate fi un punct de la care nu mai există cale de întoarcere. Fie din teamă, fie din lipsă de experiență, unul dintre parteneri ar putea opri evoluția unei relații refuzând să înțeleagă importanța anumitor momente. Spre exemplu, dacă ea așteaptă o cerere în căsătorie din partea lui, orice așteptare prea îndelungată va duce la o distrugere iremediabilă a relației. Pentru că nu e nimic mai rău decât semnul că nu vrei ceva cu adevărat serios. Dacă te afli într-o situație de acest fel, gândește-te serios ce vrei să faci, alege unul dintre aceste inele de logodna spectaculoase și du această relație un pas mai departe, pentru că nu este sigur cât de mult te va mai aștepta ea să te maturizezi.

  1. Când încă ți-e teamă de intimitate

Intimitatea poate fi o mare piedică în evoluția unei relații. Nu vorbim aici despre intimitatea fizică, ci despre cea mentală, în care unul dintre parteneri nu este pregătit să își vadă viața ca pe un drum în doi, față de un drum solitar, așa cum a fost până acum. O relație necesită sacrificii uneori, iar pe unele dintre ele nu oricine e dispus să le facă.

  1. Când prietenii voștri nu își găsesc locul în relația voastră

Voi doi vă înțelegeți perfect, dar el nu îți acceptă grupul de prieteni? S-ar putea ca acest obstacol să fie foarte dificil de trecut în anumite cazuri. Cea mai mare greșeală pe care o poți face aici este să eviți problema, în loc s-o confrunți, pentru că acest subiect ar putea fi decisiv în evoluția relației voastre.

  1. Nu poți observa schimbările pe care cealaltă persoană din relație le face sau încearcă să le facă

Aici nu trebuie să ne referim exact la o schimbare a culorii părului, ci mai mult la anumite schimbări de comportament, de gusturi, de atitudine, de lucruri fine pe care doar cineva care e cu adevărat implicat în viața ta le-ar putea observa.

  1. Când relația voastră înseamnă mai mult ignorare decât implicare

Și, plecând de la punctul anterior, ajungem la acest capitol, al ignorării. În traducere liberă, ignorarea celui de lângă tine înseamnă doar o relație din reflex, în care stai cu cineva doar pentru că este acolo de ceva timp. Sună destul de urât, nu? Cum crezi că se va termina?

  1. Când lăsați ca rutina să vă domine relația

Rutina poate fi un factor extrem de nociv chiar și într-o relație care merge excelent. Călătoriți mai des, căutați locuri noi unde să luați o cină romantică, descoperiți lucruri noi și experiențe noi împreună și ieșiți cât mai des din lucrurile care fac ca fiecare zi să arate la fel. Astfel, veți reuși să vă redescoperiți unul pe celălalt.

Ține minte că o relație nu este un set de reguli. Este flexibilă, are perioade extrem de vii și altele mai puțin spectaculoase. Înseamnă și rutină, dar și imprevizibil, înseamnă răbdare și înțelegere și va rezista mereu atâta timp cât cei doi parteneri vor fi pe aceeași lungime de undă în privința relației lor.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: fizkes

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top