Now Reading
Cum poți să aduci beneficiile amenajării feng-shui în interiorul locuinței tale

Cum poți să aduci beneficiile amenajării feng-shui în interiorul locuinței tale

Principiile feng-shui sunt folosite în amenajările interioare cu scopul de a echilibra fluxul energetic interior și pentru a aduce dragoste, fericire și noroc. Modul în care este poziționată mobila, locul în care așezi un ghiveci și chiar lumina care pătrunde în casă pot influența în mare măsură starea ta de spirit și atmosfera din locuință.

Decorarea în stil feng-shui trebuie să respecte câteva principii de bază, de care trebuie să ții cont încă din momentul în care alegi locuința și până când ai pus la locul lor toate accesoriile decorative necesare. Iată, așadar, cum poți aplica principiile feng-shui în decorarea locuinței:

Alege spațiul potrivit

Totul începe cu alegerea spațiului potrivit și cu planificarea în funcție de numărul camerelor, culorile necesare în fiecare cameră și modul în care trebuie să amplasezi mobila. Fiecare dintre aceste criterii trebuie stabilite de la bun început, așa că dacă ești în momentul în care cauți o locuință, cercetează fiecare spațiu în parte, ca să ai siguranța că vei reuși să pui în practică principiile feng-shui.

În acest caz, poți apela la un dezvoltator imobiliar din București care să îți ofere informațiile de care ai nevoie în ceea ce privește compartimentarea locuințelor, ce spațiu ai la dispoziție și care sunt opțiunile de amenajare. Poți cere cât mai multe informații cu privire la oferta de apartamente noi de vânzare astfel încât să faci alegerea potrivită.

Asigură-te că ai suficientă lumină

Unul dintre cele mai importante principii feng-shui este cantitatea de lumină din casă, așa că atunci când cauți locuința potrivită, ține cont și de dimensiunea ferestrelor. Totuși, în cazul în care ferestrele sunt mici, poți folosi oglinzi pentru a decora locuința. Așa cum sugerează cei de la elledecor.com, oglinzile reflectă lumina și nu numai că luminează încăperile, ci are și efect de mărire vizuală a spațiului.

Pe lângă lumina naturală, mai ai nevoie și de cât mai multe lămpi, veioze și alte surse de iluminat. Conform principiilor feng-shui, dacă te limitezi doar la o singură lampă în cameră, atmosfera din casă va avea o energie negativă.

Adaugă cât mai multe plante

Pe lângă faptul că plantele te ajută să respiri un aer curat, acestea atrag energia chi, necesară pentru o atmosferă pozitivă în locuință, dar și pentru noroc. Atât timp cât plantele sunt sănătoase și îngrijire corect, te vei bucura de un cămin primitor, unde te vei simți mereu plină de energie.

Plantele recomandate sunt bambusul, crinul păcii, ficusul, iedera, filodendronul sau feriga. În schimb, cactusul este considerat o plantă care aduce ghinion deoarece nu are nevoie de multă apă, iar apa este vitală pentru sănătate.

Folosește culorile potrivite

Culorile dintr-o locuință influențează în mare măsură starea noastră de spirit. În filosofia feng-shui fiecare culoare reprezintă un element care activează o anumită energie. Conform celor de la mindbodygreen.com, culoarea roșie reprezintă noroc și bogăție, galbenul înseamnă putere și stimulare mentală, în timp ce albastrul reprezintă comunicare și liniște.

Alte culori care se regăsesc în schema de culori feng-shui sunt portocaliu (fericire), verde (pace), violet (spiritualitate), alb (puritate), negru (putere) și maro (dezvoltare). O schemă de culori recomandată este cea care combină alb și negru, două elemente diferite care împreună creează echilibrul perfect.

Organizează și decorează

Poate unul dintre cele mai importante principii feng-shui ține de spațiul ordonat și curat. Nu este suficient dar să pui lucrurile de care nu ai nevoie într-o cutie, ci este necesar ca fiecare obiect să fie pus la locul lui, iar casa să fie curată și aerisită.

Poți trece apoi la decorarea casei. Ca să respecți cât mai în amănunt principiile feng-shui, poți opta pentru obiecte decorative sau tablouri care să reprezinte elemente specifice, precum o broască țestoasă, o statuetă a lui Buddha sau un lotus de sticlă.

Deși filosofia feng-shui este destul de complexă, dacă ții cont de aceste principii de bază, vei reuși să integrezi o mare parte din beneficii în interiorul locuinței tale. Este important să planifici cât mai amănunt modul de organizare al fiecărei camere și să alegi spațiul potrivit, astfel încât să te bucuri de energia pozitivă a căminului tău.

Sursă foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top