Now Reading
Chillosofia: Cine caută pe cine. Cine face primul pas.

Chillosofia: Cine caută pe cine. Cine face primul pas.

Valeria Jalenco

Bună ziua, dragii mei! Astăzi, în rubrica Chillosofia, vorbim despre primul pas. Există multe mituri despre cum se începe o relație și că la baza acesteia este energia masculină sau feminină.

Primul pas

Primul pas este o mare provocare pentru oamenii anxioși. În funcție de stilul nostru de atașament diferă cantitatea de disconfort provocată de prima etapă dintr-o relație: tatonarea.

Un om cu stil de atașament sigur  nu are o problemă dacă este respins sau refuzat. El procesează durerea și, ca un Chillosof adevărat, o să exclame: “viața merge înainte”.

Un om cu stil de atașament evitant se va gândi mult la tatonare, se va gândi la tot felul de strategii, o va face ani de zile, între timp partenerul dorit va avea deja o familie, iar evitantul tot va procesa tatonarea.

Un om cu stil de atașament dezorganizat  într-o zi va fi activ, în alta va fi distant, până își va pierde interesul față de atitudinea inconsecventă.

Cum rezolvăm problema?

Vom transforma frica de respingere (reframe) în iubire de sine. Elementul cheie este disciplina de a-i lăsa pe oameni să facă și să creadă ce vor ei.

Chillosofi să fim 🙂

 

Valeria Jalenco

Chillosof

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top