Now Reading
De ce unele cupluri sunt mai fericite decât altele?

De ce unele cupluri sunt mai fericite decât altele?

Revista Psychologies
de-ce-unele-cupluri-sunt-mai-fericite-decât-altele

Marea creatoare de modă Coco Chanel spunea că adevărata fericire este ieftină și, dacă trebuie să plătești scump pentru ea, atunci este falsă.

Același lucru stă la baza unei relații fericite de cuplu. Iar următoarele observații care răspund la întrebarea: de ce unele cupluri sunt mai fericite în comparație cu altele?, vor veni în completarea acestei afirmații.

Să descoperim cum se clădește fericirea autentică în cuplu.

Cuplurile fericite comunică deschis și asertiv

Cuplurile împlinite emană siguranță și încredere, iar piatra de temelie este, fără doar și poate, o comunicare deschisă cu partenerul. Indiferent de problemele care există, cei doi le discută, față în față, fără griji și fără teama unor urmări neplăcute. Însă mai este un detaliu care face diferența, și anume, asertivitatea.

Comunicarea asertivă este cheia înțelegerii și a unei comunicări deschise într-o relație deoarece, în acest fel, niciunul dintre parteneri nu se va simți atacat. Mai mult, ambii își vor putea expune nevoile, nemulțumirile și își vor putea exprima sentimentele negative.

O viață intimă sănătoasă, cheia fericirii în cuplu

Sexul nu trebuie să fie un subiect tabu, de aceea, un alt răspuns la întrebarea „de ce sunt unele cupluri mai împlinite decât altele?” este o viață intimă satisfăcătoare. Iar una dintre explicații este că, în timpul activității sexuale, sunt eliberate mai multe substanțe chimice, cum ar fi endorfinele, adică hormonii fericirii. De asemenea, mai este eliberată și oxitocina, considerată hormonul atașamentului.

Dacă există anumite curiozități în ceea ce privește potența la bărbați sau nevoia unui stimulent, se recomandă o documentare despre păreri Tianli sau păreri Maraton Forte și citirea prospectelor pentru a lua la cunoștință eventualele reacții adverse.

Sexul mai are și alte beneficii, cum ar fi reducerea stresului și a anxietății, îmbunătățirea calității somnului, creșterea producției de colagen, o proteină care are rolul de a conecta țesuturile sau îmbunătățirea circulației sângelui.

Adoptarea unor activități comune

Activitățile realizate împreună sudează cel mai bine o relație de cuplu. Indiferent că vorbim de activități casnice sau activități plăcute, cum ar fi mersul la cinema, o cină romantică la restaurant, o seară de jocuri, plimbare prin parc, este mai mult decât necesar să vă faceți timp doar pentru voi.

Și este important să repetați cât mai des aceste activități sau măcar una dintre ele pentru ca relația voastră să evolueze și să fie mai închegată la nivel emoțional. Mai mult, acest lucru vă poate ajută să vă cunoașteți mai bine din toate punctele de vedere.

Cuplurile împlinite și exprimarea aprecierii

Partenerii de cuplu care-și arată aprecierea cât mai des unul față de celălalt se simt mai împliniți în relație. Validarea persoanei dragi crește stima de sine, încrederea, sentimentul că ,,faci bine ceea ce faci’’.

Adoptarea unui stil de viață sănătos

Și nu în ultimul rând, exercițiile fizice constante, un meniu plin de substanțe nutritive, un somn odihnitor și cât mai multe obiceiuri sănătoase reprezintă rețeta unui cuplu fericit și împlinit.

Metodele enumerate mai sus nu numai că sunt la îndemâna tuturor, dar reprezintă fundamentul unei relații fericite și bine sudate. Astfel, adevărata fericire într-o relație se bazează pe comunicare deschisă, înțelegere, pe respect, apreciere și o viață intimă de calitate, lucruri la care ambii parteneri pot lucra cu succes în echipă.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top