Now Reading
Recunoștința față de mamă – 6 modalități prin care să-i arăți dragostea ta

Recunoștința față de mamă – 6 modalități prin care să-i arăți dragostea ta

Revista Psychologies
Recunoștința față de mamă – 6 modalități prin care să-i arăți dragostea ta

Relația dintre mamă și fiică reprezintă unul dintre cele mai puternice elemente din universul unei persoane. Momentele petrecute împreună sunt neprețuite, atât atunci când ești în ipostaza copilului, cât și a adultului. Ea se dezvoltă și se consolidează pe tot parcursul vieții și se bazează pe sentimente de iubire și gratitudine. De aceea, am pregătit o listă cu 6 modalități la îndemână prin care să-ți exprimi recunoștința față de ea.

1.   Oferă un cadou din suflet

Oferă un cadou deosebit, ales cu dragoste, fără a aștepta o ocazie specială. De exemplu, arătă-i grija pe care i-o porți printr-o pereche elegantă de cercei aur. În funcție de preferințele ei, optează pentru un model minimalist sau unul îndrăzneț, cum ar fi o pereche de cercei lungi, cu pietricele colorate. Poți cumpăra același model și pentru tine sau unul care să-l completeze pe cel pentru mama ta. Acest lucru va crea un sentiment de complicitate și de mai multă apropiere, deoarece acum aveți și mai multe lucruri de împărtășit.

2.   Scrie o scrisoare de mulțumire

Probabil că și tu ai scris măcar un bilețel de mulțumire atunci când erai la școală, pe care mama ta încă îl păstrează cu grijă. De aceea, completează cadoul cu o felicitare scrisă de mână. Prinde curaj și așterne câteva rânduri prin care să-ți exprimi recunoștința. Nu căuta exprimări pompoase, ci spune din suflet ceea ce simți. Iar dacă vrei să oferi o notă optimistă și elegantă scrisorii tale, mizează pe o hârtie texturată și un stilou de caligrafie.

3.   Gătește rețetele copilăriei

Pregătește împreună cu mama ta o mâncare a copilăriei care îți este dragă. Aceasta poate fi o plăcintă cu dovleac sau rețeta pentru sarmalele de Crăciun. Fiecare preparat are o poveste de familie, așa că profită de acest moment pentru a evoca amintiri prețioase. În plus, propunei să porniți un carnet de bucate în care să scrieți rețele preferate, pentru a le transmite mai departe.

4.   Realizează un album foto

Păstrează amintirile vii prin crearea unui album. Alege imagini din vacanțele de vară, din timpul serbărilor școlare sau alte momente deosebite. Include atât fotografii din copilăria mamei tale, cât și cu alte persoane apropiate. Construiește o oportunitate pentru a vă împărtăși povești pline de emoție și iubire. Conferă o notă personală și personalizează albumul cu o copertă din carton sau din piele, în culoarea ei preferată. Totodată, o ședință foto profesionistă, în aer liber sau într-un studio, va aduce zâmbete și voie bună.

5.   Împărtășește un hobby

Pe lângă stimularea creativității și menținerea sănătății mintale, o astfel de activitate are și rolul de a vă apropia mai mult. De aceea, transformă în hobby o pasiune comună. Poate fi vorba despre o seară pe săptămână în care realizați ceva împreună. Dacă preferi lucrul manual, încearcă, de exemplu, pictura sau broderia. Cumpără un bloc de desen, pensule și culori și fii gata să începi. Iar pentru a broda, ai nevoie de ace, ață și de o pânză pe care să realizezi modelul dorit.

6.   Organizează o vacanță

Mergi într-o vacanță alături de mama ta, fie că este vorba despre un loc nou sau unul care evocă emoții pozitive. Redescoperirea locurile dragi, într-un mod relaxant, poate reconsolida relația voastră. Iar o călătorie într-o destinație nouă reprezintă o metodă de a petrece momente deosebite. O astfel de vacanță îți va arăta că vă puteți baza una pe cealaltă și va conferi o stare de bine. Pregătiți bagajul, itinerariul, precum și alte detalii care țin de planificare. În plus, îi poți face chiar o surpriză la fața locului: rezervă bilete la o piesă de teatru sau organizează o drumeție ușoară pe munte.

Recunoștința are efecte pozitive pe tot parcursul vieții. Iar în relația cu cei dragi, așa cum este cea mamă-fiică, ea conferă o stare de împlinire sufletească, luciditate și echilibru emoțional. Tu cum îți exprimi gratitudinea față de persoanele apropiate?

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top