Now Reading
Cum menții iubirea partenerului în 5 pași

Cum menții iubirea partenerului în 5 pași

cristina-eremia
cum-menții-iubirea-partenerului-în-5-pași

Ne-am văzut, ne-am plăcut, ce rămâne de făcut?! Rămâne… construcția relației.

Oricât de multă atracție, chimie, erotism, compatibilitate pare să fie între voi, relația nu e o poveste cu „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți…”. Pentru ca fericirea din perioada îndrăgostirii să dureze e necesar să îngrijim relația, să ne cunoaștem bine partenerul cu nevoile, valorile și istoricul său familial și să căutăm să ne împlinim reciproc aceste nevoi și să ne respectăm valorile și granițele personale.

Perioada de încântare reciprocă va trece odată ce pică proiecțiile idealizatoare și încep să se manifeste tiparele inconștient proiectate de la părinți și din dezamăgirile iubirilor anterioare.

1. Nu îl critica. Bărbații detestă maxim reproșurile și nu există ceva care să îi îndepărteze sau să distrugă relația mai mult ca o femeie cicălitoare. Toți bărbații își protejează în primul rând ego-ul personal. Au nevoie să se simtă admirați, aprobați, validați, utili, puternici. Dacă îl critici, îi ataci stima de sine și se poate simți respins, neînțeles, nedorit, devalorizat. Ceea ce îl face să se închidă în sine și să caute validare în altă parte, de la o altă femeie care sa îl primească cu căldură și apreciere.

2. Nu îl controla. Respectă-i spațiul, intimitatea, momentele de retragere în sine. Bărbatul trebuie să simtă că are Puterea sa, spațiul său, timpul său. Aici se retrage în momentele de restriște. Aici își digeră problemele și metabolizează rănile. Aici își găsește soluțiile. Iar asta nu înseamnă că nu te mai iubește pe tine. Dimpotrivă! E totodată maniera sa de a te proteja de grijile și greutățile pe care le resimte și nu dorește să te împovăreze cu ele. Nu înseamnă că te respinge și nu îi pasă de tine. Nu este un Nu față de tine și un Da față de sine însuși și nevoile sale de putere personală. Învață să îi tolerezi momentele de „peșteră”. E o graniță sănătoasă în relație și îți permite să ai și tu timpul tău cu tine, în care să te îngrijești pe tine și hobby-urile tale.

3. Fii caldă, tandră, senzuală, provocatoare. Nu aștepta ca Doar El să genereze momente de pasiune și intimitate erotică. Inițiativa din partea femeii îl face să se simtă atrăgător, dezirabil, sexy și îi va spori buna dispoziție și încrederea în sine. Mai ales dacă sunteți de mult timp împreună. Fii tu generator al erotismului și seducătoare care îl inițiază în tainele propriului corp, ca să ai plăcere și satisfacție maximă din actul amoros.

4. Fă curat în tine! Lucrează cu rănile tale și nu te aștepta să le vindece el! Rezultatul ar putea fi că vă răniți și mai mult unul pe celălalt dacă ai așteptări doar din partea lui și nu îți faci propria muncă lăuntrică. Relația este creuzet și catalizator al vindecării reciproce. Dar fără a lucra în mod intențional, conștient și asumat cu tine însăți și blocajele tale, preferabil asistată de un terapeut, relația nu își va duce magia până la capăt. Dimpotrivă! Se reactivează inconștient traumele și se pot amplifica.

5. Ascultă-l cu atenție și asigură-te că ești auzită! Fără comunicare și negociere permanentă, relația nu își poate păstra calitatea și vitalitatea în timp. Ne schimbăm, evoluăm sau regresăm, și pentru a nu te trezi singură în zborul tău către înaltul ființei tale și a succesului dorit, caută să îl iei ușor cu tine, fără să-l forțezi. Iar ca să te urmeze trebuie să simtă că și tu îi înțelegi nevoile, preocupările, plăcerile.

Și, nu în ultimul rând, Iubește-te pe tine însăți! Nimeni de pe planeta aceasta nu îți poate împlini toată nevoia de iubire pe care o resimți. Cu cât mai mult înveți să te hrănești din interior, să te îngrijești și respecți tu pe tine, cu atât mai mult va putea să îți dăruiască și el, eliberat de presiunea de a fi unic furnizor de hrană emoțională și siguranță materială. Doar Tu te împlinești cu Adevărat pe tine însăți!

Dacă dorești să te înțelegi mai bine pe tine și dinamica ta de cuplu pentru o relație împlinitoare, te invit să mă contactezi acum pentru o sesiune de explorare a nevoilor și provocărilor resimțite de tine.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top