Now Reading
Activități de pe Facebook pentru părinți și copii care #stauacasă

Activități de pe Facebook pentru părinți și copii care #stauacasă

Revista Psychologies

Într-o perioadă în care totul se întâmplă de acasă, iar alegerea activităților de care să ne bucurăm alături de cei mici devine o provocare mai mare ca oricând, teatre, organizații și chiar maternități ne vin în ajutor. Zilnic, noi inițiative sunt create pe Facebook pentru a pune la dispoziția părinților din toată țara resurse și idei care să îi ajute să rămână conectați, activi și inspirați cât timp #stauacasă.

Printre inițiativele create în ultimele zile pe Facebook, special pentru părinți și copii se numără:

  • Maternitățile administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București organizează  Școala Părinților vine Acasă, o serie de cursuri gratuite de puericultură utile în sarcină, dar și după naștere. Aceste cursuri vor fi transmise live pe Facebook.
  • Fascinația copiilor pentru dinozauri n-a fost înțeleasă de nimeni cum e înțeleasă de cei de la Dino Park Rasnov. Așa că, în încercarea de a le alimenta pasiunea și de a face timpul să treacă mai repede până la următoarea vizită, cei de la Park postează pe Facebook sugestii de activități și sfaturi pentru copii, precum tutoriale de spălat pe mâini, realizate de „dinozauri”.
  • Teatrul Magic Puppet transmite live pe Facebook, în fiecare luni, miercuri și vineri, începând cu ora 18:00, spectacole pentru copii, atât reprezentații cu marionete, cât și sfaturi pentru cei mici, relatate într-o formă interesantă și pe înțelesul lor.
  • Centrul de Parenting vine în sprijinul părinților care se confruntă cu o situație inedită: digitalizarea vieții copiilor. Școala, și activitățile extrașcolare și socializarea celor mici este acum online, iar Ana Bâtcă îi ajută pe părinți să înțeleagă mai ușor cum să gestioneze acest lucru prin intermediul unor întâlniri online, live pe Facebook, de 3 ori pe săptămână.

În perioada dificilă provocată de răspândirea COVID-19, online-ul devine mai mult ca niciodată locul în care comunitățile și business-urile mici și mijlocii pot găsi suportul de care au nevoie. De la discuții video pe Messenger, la evenimente transmise live și la inițiative individuale sau colective care își propun să îi ajute pe cei care au cea mai mare nevoie, instrumentele de pe platformele Facebook sunt folosite în moduri noi și surprinzătoare, pentru a le permite comunităților și business-urile mici și medii să își adapteze activitatea la condițiile actuale.

Pentru a le mulțumi celor care transformă resurse de pe platformele sale în instrumente care aduc un impact pozitiv în lupta cu epidemia de COVID-19, Facebook își propune să îi încurajeze pe utilizatori, aducând la lumină cele mai interesante inițiative create de români. Grupuri locale care vin în sprijinul persoanelor vulnerabile, ședințe live de Yoga și Pilates sau discuții live cu sfaturi practice pentru business-uri sunt doar câteva exemple de astfel de inițiative.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top