Now Reading
Ce amintiri au bebelusii

Ce amintiri au bebelusii

Revista Psychologies

De cele mai multe ori, parintii care isi petrec timpul vorbind cu copiii lor de cinci luni sunt curiosi daca acestia isi mai amintesc ceva a doua zi. Multumita unui nou studiu, parintii bebelusilor pot sta linistiti: copii isi amintesc numai momentele fericite.

Studiul publicat in „Infant Behavior and Development” arata ca bebelusii isi pot aminti diverse lucruri, mai ales daca acestea au avut incarcatura afectiva si pozitiva.

Profesorul de psihologie Ross Flom, autorul principal al acestui studiu, spune ca cercetatorii au mai analizat memoria copiilor sau cum discriminarea afecteaza emotiile, dar niciodata nu a fost cercetat modul in care emotiile influenteaza memoria.

De data aceasta au fost monitorizate miscarile ochilor, si cat timp privirea a ramas atintita pe imaginile prezentate.

Bebelusii au fost asezati in fata unui ecran mare si au vizualizat diferite imagini carora li s-au asociat voci triste, fericite sau neutre.

Apoi, micutilor li s-a aratat o forma geometrica. Pentru a le evalua memoria, oamenii de stiinta au facut testele o data la cinci minute si inca o data ziua urmatoare.

Dupa testul initial, bebelusii au trebuit sa priveasca doua parti ale unei forme geometrice: o forma geometrica pe care nu au mai vazut-o si cea de la primul studiu.

Astfel, s-a putut inregistra de cate ori bebelusii priveau o imagine sau alta, si cat timp le lua pentru a se uita la fiecare imagine.

Memoria copiilor nu s-a imbunatatit daca la poza pe care o priveau era asociata o voce trista, dar s-au vazut imbunatatiri atunci cand isi aminteau formele la care erau atasate voci fericite.

In plus, imaginile si vocile pozitive i-au facut pe micuti sa fie mult mai energici si atenti.

 

Autor: Cristiana Coman

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top