Now Reading
Imi lipseste atentia

Imi lipseste atentia

Am nevoie de un sfat referitor la o problema ce a ajuns sa imi afecteze intr-o masura destul de mare viata: lipsa atentiei. Adesea fac greseli in viata personala, dar si la serviciu din lipsa atentiei. Partea proasta este ca nu stiu cum sa remediez aceasta situatie… Am incercat in nenumarate randuri sa ma concentrez mai mult, sa ma verific de mai multe ori cand fac ceva si cu toate astea sunt momente in care situatia imi scapa de sub control…

 

Intrebare pusa de: Grigoras, 25

Raspunsul psihologului:

Din ceea ce spuneti ar rezulta mai mult decat o lipsa a atentiei ‘obisnuite’ . Lipsa atentiei poate fi un simptom alaturi de altele in starile de oboseala, in situatii de stres maxim, adica dupa o perioada lunga de mobilizare fizica si psihica, sau nu in ultimul rand in anumite boli cum ar fi depresia, sau doliu samd.

Asadar este posibil sa aiba o cauza fizica, organica si / sau o cauza psihica de care sa fiti sau nu constienta (ex. poate ca va lipseste atentia tocmai pentru a nu va putea concentra la ceva dureros sufleteste prin care ati trecut de o perioada de timp).

Pentru a determina cu exactitate ceea ce va incurca, v-as sugera un consult psihiatric si unul neurologic, la care as adauga si un examen psihologic prin care sa incercati sa detectati alaturi de acesti specialisti cauza lipsei atentiei dvs.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top