Now Reading
Ce trebuie să conțină un trusou pentru botez?

Ce trebuie să conțină un trusou pentru botez?

Revista Psychologies
ce-trebuie-să-conțină-un-trusou-pentru-botez2

Botezul copilului este poate cel mai important moment din viața unei femei și a familiei sale. Este momentul în care conștientizează pe deplin sensul vieții. Un sens creat prin aducerea pe lume a unei ființe, devenită instantaneu cea mai importantă. 

Botezul, prima și cea mai importantă Taină a Bisericii Ortodoxe, este pentru copil momentul în care primește Duhul Sfânt. Este momentul în care se unește cu trupul tainic al lui Hristos. 

Prin apa sfințită a botezului are loc pătrunderea în creștinism. Prin botez, copilul devine membru al Bisericii și fiu al împărăției lui Dumnezeu. Copilul este botezat cu apă sfințită și uns cu mir prin Taina Mirungerii.

Fiecare botez este însoțit de un trusou specific care trebuie să conțină elemente de bază, dar și anumite piese în funcție de preferințele părinților, nașilor, precum și în funcție de obiceiurile zonei din care aceștia provin. Alegerea trusoului nu ar trebuie să fie o problemă, deoarece există trusouri de botez pentru toate gusturile pe celmic.ro, unele mai frumoase decât altele.

Achiziția trusoului pentru botez este sarcina nașilor, a părinților spirituali ai copilului, așa cum sunt numiți după botezul acestuia.

Ce conține trusoul de botez?

Un eveniment cu o asemenea încărcătură emoțională și spirituală în viața bebelușului și a familiei sale trebuie să rămână cea mai frumoasă amintire, care va fi retrăită de multe ori pe parcursul vieții. 

Și pentru a fi complet, este necesar ca trusoul pentru botez să conțină un set cu anumite obiecte. 

  1. Săpun și prosop pentru preot, folosite pentru spălarea pe mâini și ștergerea acestora.
  2. Prosop pentru cel mic, folosit după scoaterea din cristelniță. De preferat să fie dintr-un material plăcut la atingere.
  3. Sticluță pentru Sfântul Mir. Părinții vor aduce ulei la biserică, pe care preotul îl va sfinți, va unge copilul și îl va pune în sticluță, iar acesta se va folosi la băița de a doua zi și la indicațiile preotului.
  4. Pânză albă pentru Sfântul Mir, necesară la înfășurarea copilului după ce va fi scos din cristelniță. Această pânză simbolizează puritatea sufletească.
  5. Fașa pentru mir care trebuie să aibă o lungime potrivită. Cu aceasta va fi șters copilul în locurile în care a primit Sfântul Mir. 
  6. Haine pentru copil. Culoarea acestora ar trebui să fie albă, indiferent că este fetiță sau băiețel, pentru că simbolizează puritatea și primirea celei mai importante Taine.

Acestea sunt elementele de bază, care pot fi personalizate și păstrate toată viața, însă pot fi adăugate și alte detalii, precum o batistă, o cutie pentru prima șuviță a copilului, o icoană pe care preotul o va sfinți și care trebuie să rămână în camera copilului.

Pe celmic.ro poți descoperi o mulțime de articole pentru bebeluși, pentru camera acestora, pentru botez, dar și alte produse necesare unei vieți care abia a început.

Botezul copilului este fără doar și poate punctul central al vieții fiecăruia dintre noi. Este ziua în care primim cel mai important dar de pe lume. Primim Duhul Sfânt. Primim începutul adevăratei vieți creștine. 

Din această zi, copiii sunt chemați să crească în viața spirituală prin intermediul Bisericii și a familiei. Sunt principalele repere ale unei vieți spirituale, cum fiecare dintre noi ar trebui să avem, o viață închinată lui Dumnezeu.

Biserica spune că botezul este momentul în care Dumnezeu alege copilul să devină membru important al celei mai frumoase lumi. Al lumii creștine.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top