Now Reading
Cum să creezi un dormitor ideal pentru copii

Cum să creezi un dormitor ideal pentru copii

Revista Psychologies
cum-să-creezi-un-dormitor-ideal-pentru-copii

Camera celui mic trebuie să fie un spațiu cât mai funcțional, în care să domnească confortul și armonia. Întrucât cel mic petrece o bună parte din timp aici, misiunea părinților este de a crea un spațiu în care se întâlnesc simțul practic și imaginația copilului. Astfel, va rezulta un design cu adevărat deosebit, pe placul micuțului.

Iată câteva elemente cheie de care să ții cont pentru o amenajare armonioasă a camerei copilului:

Delimitează bine spațiul

Mobilierul pentru camera copiilor contribuie la delimitarea spațiului în mai multe zone funcționale: cea de relaxare, cea de lucru, cea de joacă, dar și una pentru depozitare.

Zona de relaxare este destinată patului, astfel că trebuie să creezi un spațiu liniștitor, plăcut și relaxant pentru odihna celui mic. 

Opțiunile de paturi sunt numeroase, potrivindu-se nevoilor tale din sfera designului sau a funcționalității: poți alege un pat simplu, paturi suprapuse pentru a salva spațiu sau un pat cu un spațiu adițional de depozitare. Nu uita să ții cont și de structura patului pentru că cel mic are nevoie de un pat rezistent sau de un design pe care cel mic îl îndrăgește. De asemenea, salteaua trebuie să asigure confort și susținere copilului pentru un somn odihnitor. O saltea ergonomică este recomandată pentru dezvoltarea sănătoasă și corectă a coloanei vertebrale. De lângă pat nu poate lipsi o noptieră care să adăpostească toate lucrurile de care are cel mic nevoie.  

mobexpert_camera_copii_1

O zonă de joacă frumos amenajată îi va permite micuțului să se bucure de momentele recreative și să învețe prin joc. Micuțul se va bucura să aibă un spațiu doar al său unde poate să construiască forturi, să asambleze figuri complexe din lego, să pună în scenă spectacole de teatru, să se joace cu trenulețe sau să întreprindă multe alte activități. De aceea, este important să ții cont de pasiunile copilului pentru a crea un spațiu care să-i stârnească interesul și creativitatea. Amenajează spațiul cu un fotoliu sau taburet și, de ce nu, cu un cort în care copilul se poate juca. 

În zona de lucru trebuie să guverneze ordinea și liniștea pentru ca cel mic să poată aplica ce învață la școală într-un spațiu armonios și plăcut. Aici, ține cont de biroul și de scaunul pe care îl alegi. La fel ca în cazul saltelei, aceste elemente centrale zonei de lucru trebuie să asigure o postură corectă pe durata efectuării temelor, având grijă de coloana vertebrală a copilului. 

mobexpert_camera_copii_2

Zona de depozitare este la fel de importantă deoarece aici poți păstra organizate lucrurile copilului. Mai târziu, copilul poate învăța singur să rămână ordonat, așa că spațiul pe care îl creezi trebuie să fie unul bine amenajat. Comodele, noptierele, bibliotecile și dulapurile sunt, așadar, esențiale pentru a depozita lucrurile de care cel mic are nevoie. Optează pentru piese încăpătoare, cu rafturi și sertare pentru un spațiu funcțional și estetic.

Personalizează camera copilului cu ajutorul decorațiunilor

Decorațiunile din camera micuțului trebuie să îi reflecte personalitatea pentru a-l ajuta să-și creeze propriul spațiu în care se va simți minunat. Opțiunile sunt din cele mai variate când vine vorba de elementele de decor, de la tablouri, la jucării sau tapet. De asemenea, așternuturile de pat sunt o metodă la fel de bună pentru a aduce un plus de veselie și energie decorului încăperii. Aici, poți opta pentru tematicile sale favorite, precum pirați, sport sau animăluțul preferat.

mobexpert_camera_copii_3

Iluminează corespunzător camera

Camera copilului are nevoie de o iluminare potrivită, în special în momentele de studiu. Lumina naturală este varianta cea mai bună, însă dacă poziționarea camerei nu este tocmai ideală, poți opta pentru corpuri de iluminat. Pentru lumina de ambianță, un pendul sau o plafonieră atârnate pe mijlocul tavanului vor inunda centrul camerei în lumină. Ai grijă, însă, să nu alegi prea multe surse de lumină pentru a nu crea disconfort ochilor. O veioză pe noptieră sau o lampă de birou pot fi o soluție ingenioasă pentru lecturile de dinainte de somn.

Amenajează o cameră desprinsă din povești pentru cel mic cu Noua Colecție de Mobilier și Decorațiuni pentru Copii de la Mobexpert și beneficiază de 35% Reducere!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top