Now Reading
5 idei de cadouri ideale pentru orice copil

5 idei de cadouri ideale pentru orice copil

Revista Psychologies
5-idei-de-cadouri-ideale-pentru-orice-copil

Cadourile potrivite îl pot apropia pe cel mic de sport, prin joacă și distracție. Mișcarea este extrem de importantă, mai ales la o vârstă fragedă, așadar, îți oferim o listă de idei pentru următoarea aniversare a copilului tău. 

Sportul practicat în spirit de joacă poate contribui la dezvoltarea abilităților fizice și cognitive, le permite copiilor să pătrundă în noi cercuri sociale și asigură un tonus mental mult mai echilibrat. Totodată, mișcarea îi ține pe cei mici departe de spații izolate. 

Așadar, iată 5 cadouri ideale pentru orice copil: 

1. Trotinetă 

Cele mai bune trotinete pentru copii se aleg în funcție de vârsta și greutate acestora, dar și pe baza unor criterii secundare precum materialul cu care sunt acoperite roțile, grosimea platformei trotinetei sau sistemul de frânare al produsului respectiv. 

Ținând cont de acest criterii, poți comanda online o trotinetă ce poate: asigura un nivel al siguranței optim (atenție și la accesoriile de siguranță pentru utilizarea sa), precum și un simț al orientării mai bine dezvoltat. Totodată, o trotinetă pentru copii contribuie la dezvoltarea musculaturii de la o vârstă fragedă și îi permite celui mic să fie mult mai sociabil. 

2. Skimboard 

Un skimboard reprezintă un cadou ideal pentru zilele libere din timpul vacanței la mare. La fel ca în cazul unei trotinete pentru copii, acest tip de placă pentru valurile mării se alege în funcție de greutatea și dimensiunile celui mic.

Optează pentru un produs dintr-un mix de materiale precum spuma/ fibra de sticlă, pentru o alunecare cât mai ușoară pe apă. Calitatea alunecării îi va permite puștiului tău să execute manevre mult mai simple, pe măsură ce reușește să își păstreze stabilitatea pe placă. 

3. Minge de baschet

Baschetul este un sport de echipă dinamic, ce favorizează dezvoltarea fizică și psiho-emoțională a unui copil, atunci când este practicat cu regularitate, la școală sau pe terenul special amenajat din parc. 

Primul pas firesc realizat către această disciplină sportivă este primirea propriei mingi de baschet, pentru ca micuțul să își poată dezvolta abilități precum atenția la detalii, coordonarea brațe-ochi sau forța de aruncare la coș. 

Un astfel de produs se alege în funcție de vârsta copilului sau specificul terenului pe care acesta joacă, astfel încât să se aleagă în mod corect dimensiunile și materialele potrivite (piele naturală, piele sintetică, materiale plastice tehnice, cauciuc etc)

4. Skateboard 

Ai putea crede că există o formă universală de skateboard, iar modelele disponibile pe piață diferă doar în funcție de cromatică și elementele grafice de pe suprafața plăcii. Însă în realitate, gama disponibilă variază în funcție de mai multe criterii. 

Alegerea unui skateboard ideal pentru un copil se poate realiza în funcție de nivelul său de experiență, specificul activității pe care o preferă (ex: trick-uri realizate în skatepark), grosimea sau lățimea plăcii, rulmenții acesteia sau apropierea de un anumit brand. 

Dacă ai în plan achiziționarea unui skateboard pentru copii, adaugă în coșul tău de cumpărături și echipamentul de protecție recomandat pentru practicarea acestui tip de sport: cască de protecție, genunchiere și skate shoes (pentru aderență și confort pe placă). 

5. Rucsac de drumeții

Așa cum spuneam și în introducere, apropierea către activitățile fizice se poate realiza într-un mod cât mai firesc pentru nivelul de percepție al celui mic. Drumețiile montane sunt un exemplu excelent, în acest sens, deoarece vin cu o doză binemeritată de aventură, ce îl poate atrage rapid pe copil, asigurând, totodată, suma întreagă de beneficii pentru sănătate.

Propriul său rucsac oferă unei astfel de excursii un caracter mult mai personal și îl familiarizează pe puști cu importanța produsului, atunci când se află pe un traseu de munte. Alege un rucsac potrivit pentru dimensiunile sale, dar care să ofere aceleași funcții și beneficiile ca în cazul unor soluții de drumeții montane, dedicate persoanelor adulte.  

Cum ți se pare lista noastră de sugestii? Reține că acestea pot fi comandate online și primite rapid la adresa precizată pe site, într-un timp cât se poate de scurt. Fă-i o surpriză celui mic de ziua sa și oferă-i un produs pe care îl poate utiliza pentru a face sport constant!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top