Now Reading
Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova invitata la Sala Radio

Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova invitata la Sala Radio

Revista Psychologies

La o zi dupa evolutia in cadrul Festivalului International „George Enescu”, Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova este invitata sa concerteze duminica, 13 septembrie (19.00), la Sala Radio, alaturi de unul dintre ansamblurile institutiei gazda: Orchestra de Camera Radio.

Cu un program atractiv Bach/Mozart, cele doua ansambluri reunite dirijate de Cristian Florea o vor avea ca solista pe pianista Livyka Stirbu-Sokolov, care in anul 2010 a reprezentat Republica Moldova la Festivalul „Yehudi Menuhin” (Gstaad, Elvetia).

In 2014, tanara pianista a reprezentat Republica Moldova la concursul Eurovision Young Musicians, iar talentul sau artistic a fost deja apreciat in concerte sustinute in Germania, Elvetia, Rusia si Republica Moldova.

In programul serii veti asculta doua lucrari de Bach – Concertul brandenburgic nr. 3  in sol major si Concertul pentru pian si orchestra in fa minor si doua de Mozart – Divertimento in fa major si Simfonia nr. 29 in la major.

Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova este invitata sambata, 12 septembrie (11.00) – cu o zi inaintea evenimentului de la Sala Radio – sa evolueze in cadrul Festivalului International „George Enescu”, in sectiunea „Enescu si contemporanii sai”, ce reuneste concerte si recitaluri concepute in jurul creatiilor marelui compozitor.

La Sala Mica a Palatului, ansamblul de la Chisinau va interpreta, sub bagheta lui Cristian Florea, lucrarea lui Enescu – Octetul pentru coarde in do major op. 7 si alte doua partituri: Warlock – Capriol suite si Bartók – Divertimento pentru orchestra de coarde op. 113.

 

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.

 

Info: www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top