Now Reading
Macron şi nevasta lui, sau de ce le iertăm bărbaţilor ceea ce nu li se iartă femeilor

Macron şi nevasta lui, sau de ce le iertăm bărbaţilor ceea ce nu li se iartă femeilor

Avatar photo

Gata, are Franţa un preşedinte tânăr şi tabloidele un motiv de bârfă. Mai precis, relaţia conjugală dintre preşedintele de 39 de ani, Emmanuel Macron, şi soţia lui, Brigitte, de 64 de ani. Un cuplu cu totul şi cu totul neconvenţional, chiar şi pentru libertina Franţă (ca o curiozitate, francezii sunt cea mai tolerantă naţie dintre cele europene în privinţa adulterului între europeni).

Madame Macron (ex-Troigneax) poartă tocuri înalte, rochii scumpe şi scurte şi în general, nu vrea să asume niciunul din semnele vârstei sale.

E numită „Barbie la menopauză“,„cougar“ (apelativul pe jumătate admirativ, pe jumătate degradant pe care îl au femeile ce se cuplează cu bărbaţi mai tineri;

admirativ pentru că asta arată că puterea lor de seducţie e încă acolo, dar că motivele ţin mai degrabă de un fel de …disperare).

Citește și:

Cupluri cu diferență mare de vârstă

Diferența de vârstă în cuplu: L-am iubit, deși era cu 20 de ani mai mare. Dar nu a mers.

Chiar dacă mulţi nu pricep, Madame Macron a fost încă de la început prezenţa cea mai puternică în viaţa actualului Preşedinte al Franţei.

Mentor, profesoară, prietenă, iubită şi, în final, soţie, madame Macron aduce în discuţiile mainstream problema cuplurilor cu diferenţe mari de vârstă.

Curios, diferenţa de 23 de ani dintre Trump şi Melania nu ofensează pe nimeni. Sau cea de 17 ani, dintre George Clooney şi Amal.

Şi asta arată dublul standard cu care societatea, chiar şi cea mai progresistă, judecă în continuare femeile. Ceea ce pentru un bărbat e permis (eventual făcându-i şmecher cu ochiul), unei femei îi atrage ironia, dispreţul, glumele proaste.

Inşi de tot soiul din social media au jubilat la ideea de a avea ce să comenteze legat de viaţa personală a celor doi. Că Emmanuel Macron e gay, că nu se poate ca un bărbat tânăr să fie atras de o femeie mai vârstnică, etc, etc.

Aşadar prilej de discuţii misogine şi ageiste. La fel cum nu ar trebui să intereze pe nimeni ce fac doi oameni maturi în patul lor, fie că sunt sau nu de acelaşi sex, în aceeaşi măsură ar trebui să ne fie indiferent criteriul menopauzei sau andropauzei din cuplul altuia.

Impresionante sunt însă seriozitatea, afecţiunea şi respectul pe care Emmanuel i le arată soţiei sale. A declarat că va înfiinţa pentru ea instituţia Primei Doamne, care nu există în această formă în Constituţie.

„Nu va fi ascunsă sau în spatele meu, a spus Emmanuel Macron. Va fi lângă mine, pentru că aşa a fost mereu“. Povestea lor are un aer foarte romantic.

S-au cunoscut pe când el avea 15 ani şi ea 40, iar Brigitte îi era profesoară de artă dramatică, căsătorită şi mamă a trei copii. Momentul când au devenit amanţi e menţinut strict secret.

Trimis la Paris de către părinţi ca să o uite pe profesoara de care se îndrăgostise, Emmanuel îi promite că nu va scăpa de el, că va reveni şi că o va lua de nevastă. Ceea ce s-a întâmplat, în 2007.

Putem doar specula cu privire la voinţa de fier a acestui filozof devenit politician, la puterea sa de convingere, la lipsa de prejudecăţi şi la charisma lui irezistibilă care au cucerit-o pe femeia matură şi care iată, l-au făcut pe Emmanuel Macron preşedinte al Franţei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top