Now Reading
Începe a șasea ediție a Festivalului Internațional de Fotografie Bucharest Photofest

Începe a șasea ediție a Festivalului Internațional de Fotografie Bucharest Photofest

Revista Psychologies
începe-a-șasea-ediție-a-festivalului-internațional-de-fotografie-bucharest-photofest

Bucharest Photofest, ajuns la cea de-a șasea ediție, este un festival-platformă care și-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale și relevante repere din fotografia autohtonă și internațională. 

Bucharest Photofest se desfășoară în perioada 1-8 mai 2022, după ce a fost reprogramat din octombrie 2021 (perioadă în care contextul pandemic nu a permis o bună desfășurare a ediției curente), în mai multe spații din București și reunește aproximativ 30 de evenimente: expoziții, proiecții de film, showcases, discuții și dezbateri, concerte live și invitați speciali din Franța, Italia, Spania, Maroc, Algeria, Germania, Statele Unite ale Americii și nu numai.

Evenimentele vor avea loc la Goethe-Institut, Instituto Cervantes din București, Muzeul Național al Țăranului Român, Deschis Gastrobar, UNATC, Victoria Hub, Uzina Coffee, Cărturești Modul, Cărturești Carusel, Galeria 21, Photosetup.

Bucharest Photofest își propune să fie cel mai important festival de fotografie din România, ce transformă fotografia într-un instrument de educație vizuală, creând contextul pentru dezbaterea unor teme importante ale actualității socio-politice și cultural-umane.

Rezistența este perspectiva prin care ediția curentă a Bucharest Photofest vorbește despre oameni, valori, locuri și, în mod special, despre fotografi și munca acestora, despre maniera prin care ei rezistă din punct de vedere al creativității, al valorilor și eticii sau chiar al abordării de business.

„Rezistența este un concept; ne privește pe toți. Este capacitatea noastră, a tuturor, de a ne manifesta conform setului de valori pe care l-am deprins. Este capacitatea de a depăși provocările sociale, politice, culturale. Este dorința de a ne manifesta cultural. Este ceea ce am reușit să facem după o perioadă de pandemie prin care a trebuit să trecem toții. Este succesul oamenilor care aspiră să trăiască cu demnitate chiar dacă sunt discriminați sau modul în care aleg să nu renunțe la valorile lor universale. Fotografia este instrumentul cel mai potrivit prin care Bucharest Photofest vorbește despre toate aceste lucruri.” – Ionuț Trandafirescu, fondatorul Bucharest Photofest.

Deschiderea festivalului va avea loc pe dată de 1 mai, ora 18:00, la Instituto Cervantes din București (bulevardul Regina Elisabeta 38). Cu această ocazie va avea loc proiecția specială de film „Bergman: A year în a life” ( r. Jane Magnusson), un film ce a făcut parte din selecția oficială la Festivalul de la Cannes și la BFI London Film Festival. Este un film care explorează temele existențiale ale filmelor care formează miezul influenței moștenirii artistice a lui Bergman și le raportează, de asemenea, la viața sa privată. Intrarea este liberă.

La eveniment vor participa din partea Ambasadei Suediei, E.S. Ambasador Therese Hyden, din partea Instituto Cervantes din București, dl. Jorge Jiménez-Zumalacárregui, din partea UNHCR, Dl Pablo Zapata, Reprezentant a.i. UNHCR în România, iar din partea Bucharest Photofest, Ionuț Trandafirescu.

Bucharest Photofest, ajuns la cea de-a șasea ediție, este un proiect care și-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale și relevante repere din fotografia autohtonă și internațională. Dincolo de faptul că este un proiect cultural prezentat într-un concept coerent articulat, fotografia devine în contextul Bucharest Photofest și pretext pentru dezbaterea unor teme importante ale actualității socio-politice și cultural-umane, astfel, fotografia devenind un instrument de educație vizuală.

Partener principal: Kaufland România

Parteneri instituționali: Goethe-Institut, Instituto Cervantes din București, UNHCR România, Ambasada Suediei în București, Ambasada Spaniei în București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematrografica „I.L. Caragiale”, Muzeul Național al Țăranului Român, Ambasada Republicii Peru în București, CESI – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii

Partener video: Panasonic

Parteneri: SONY, AQUA Carpatica, Wet Hard Seltzer, Domeniile Sâmburești, Bere Transylvania, ABSOLUT,  Cărturești Carusel, Modul Cărturești, Deschis Gastrobar, Uzina Coffee, Galeria 21, Victoria Hub, Photosetup, European Printers, Wipplay, Filos Publishing House

Plăcut de Radio Guerrilla

Parteneri media: PressOne, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Național Geographic România, Național Geographic Traveler, UTV, Cațavencii, IQads, PRwave, Music Channel, Zeppelin, Spotmedia.ro, The Institute, CriticEyeZ

Creat de Grupul Filos și Asociația Stage Photo. Un proiect Alternative-culture.com

Programul complet pe: www.bucharestphotofest.ro sau www.fb.com/bucharestphotofest

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top