Now Reading
Drumul spre succes și fericire în 3 pași

Drumul spre succes și fericire în 3 pași

ramona-bercan
drumul-spre-succes-și-fericire-în-3-pași

Ne întrebăm de multe ori de ce unii oameni au succes, iar alții nu. Vedem în media sau în jurul nostru oameni de succes, întâlnim oameni care au cariere reușite, familii frumoase și poate ne întrebăm ce fac acești oameni diferit.

Stima de sine îți garantează fericirea. Unul din factorii importanți ai succesului este STIMA DE SINE.

În cele ce urmează voi vorbi despre trei pași care te vor ajuta să ai succes:

1. Crește încrederea în sine.

Încrederea în tine are legătură cu acțiunea. Când ai curajul să faci anumite lucruri și vezi că ai rezultate încrederea în tine crește.

Cum poți să îți crești încrederea în sine? Câteva din ingredientele încrederii în sine sunt perseverența, disciplina, voința, eliminarea fricii de eșec.

Ce putem face?

  • Vom aprecia fiecare pas pe care îl vom face pentru a ne atinge obiectivul;
  • Nu vom căuta confirmare din exterior, confirmarea din interiorul nostru este suficientă;
  • Dacă apar schimbări pe parcurs, ne vom adapta la ele, vom fi flexibili și vom schimba ceea ce considerăm că trebuie schimbat.

Pentru a putea să îți crești încrederea în tine, îți propun să îți faci o autoanaliză, să îți setezi un scop, să vezi ce ai făcut până acum și ce vrei să faci diferit. Studiile arată că în general oamenii de succes au o gândire flexibilă și un grad mare de adaptabilitate.

2. Crește iubirea de sine.

Iubirea de sine este modul cum te raportezi la propria persoană, cât de blând ești cu tine atunci când greșești. Iubirea de sine nu înseamnă autosuficiență, ci înseamnă acceptarea realității și dorința de a îmbunătăți anumite aspecte din viața ta. Procesul de îmbunătățire nu se face exercitând presiune asupra ta, ci se face cu blândețe și acceptare. Când iubirea de sine crește, vei observa că te accepți mai ușor și privești lucrurile obiectiv. Când ai iubire de sine înțelegi că poți controla doar ceea ce ține de tine.

Iubirea de sine o poți crește în momentul în care conștientizezi că tu ești responsabil de acțiunile tale. Tu poți controla gândurile tale, acțiunile tale și așteptările tale. Nu poți controla ceea ce este în jurul tău, acțiunile oamenilor din jurul tău însă poți controla cum te raportezi la ele.

Dacă ne schimbăm convingerile că alții sunt de vină, putem să ne schimbăm viața și să înțelegem că noi suntem responsabili de acțiunile noastre și nimeni nu ne poate face să facem ceva. În momentul în care te iubești pe tine, îi vei putea iubi și pe ceilalți, îi vei accepta fără să-i judeci sau critici pentru că vei înțelege că suntem diferiți.

3. Crește respectul față de tine.

Respectul față de tine înseamnă cât crezi tu că valorezi, cât te prețuiești tu pe tine. Persoanele cu respect de sine au încredere că merită, nu caută aprobări de la cei din jur, schimbă ce au de schimbat. Pentru a înțelege mai bine ce este respectul de sine, vom vedea exemplul de mai jos.

Doi angajați la o firmă cu aceeași pregătire și cu un randament similar vor reacționa diferit când este vorba de o mărire de salariu. Angajatul cu respect de sine va merge la angajator și îi va prezenta evoluția lui și va cere o mărire de salariu pentru că știe că merită. Un angajat care nu are respect de sine, nu va avea curajul să își abordeze angajatorul pentru a cere o mărire de salariu deoarece va considera că nu merită.

Din acest exemplu, putem observa că oamenii cu respect de sine ridicat știu care este valoarea lor, implicit a muncii pe care o prestează și au încredere să ceară ceea ce consideră că merită. Dacă vei aplica acești pași, vei fi arhitectul propriei vieți.

Dacă alegi să practici acești, pași vei avea succesul pe care ți-l dorești și foarte multe beneficii, vei înțelege că viața îți aparține, iar nivelul de frustrare va scădea, vei avea curajul să acționezi pentru a-ți atinge obiectivele tale, vei fi motivat intern, iar șansele tale de reușită vor crește, vei deveni mai optimist, iar greșeala nu te va speria, din contră te va ajuta să-ți faci o autoevaluare și să vezi ce păstrezi și ce schimbi.

Acești trei pași te vor ajuta să ajungi acolo unde îți dorești.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top