Now Reading
Cinci tendințe de actualitate în construirea și menținerea unui brand personal de succes

Cinci tendințe de actualitate în construirea și menținerea unui brand personal de succes

cinci-tendințe-de-actualitate-în-construirea-și-menținerea-unui-brand-personal-de-succes

Experiența m-a învățat că, oricât de bine pregătit ai fi în plan profesional, oricâte diplome ai avea și oricâte merite recunoscute sunt în spatele carierei pe care ți-ai construit-o, niciodată nu te oprești din învățat. Și la locul de muncă, întocmai ca-n viață, după cum bine zice proverbul, omul cât trăiește învață.

Aceasta a fost o provocare pentru toate generațiile, dar este o și mai mare provocare pentru omul modern, care tinde să fie tot mai puternic concurat de tehnologie și de ritmul rapid cu care aceasta schimbă viața reală.

Tehnologia și rapiditatea cu care circulă informația în vremurile noastre, ne obligă pe toți să ținem pasul cu ce se petrece în lume dacă vrem să ne menținem pe linia de plutire și să rămânem în trend. Într-un fel, că ne place sau nu, viața noastră profesională a ajuns să depindă de tendințe. Acestea se fac resimțite pe toate nivelurile, de la schimbarea modului de lucru, a percepției față de lideri și a stimulării eficienței angajaților, la poziționarea acestora și brandul personal.

În privința brandului personal, pentru a-i ajuta pe cei interesați de această temă, am alcătuit un top cinci tendințe pe care le-am remarcat în ultimul an.

1. Focus pe talentul pe care mizezi

Se spune tot mai mult că realizările sunt 99% rezultatul muncii asidue și 1% talent. Nu vreau să contrazic ceea ce se spune, însă în statistica aceasta am simțit mereu că talentul este subestimat. De ce? Pentru că în absența lui, munca este mult mai grea și lucrurile durează mult mai mult. Pot eu să vreau să mă fac balerină și pot să muncesc 100% în acest sens. Fără talent, n-am să ajung nicăieri, decât cel mult pe TikTok ca distracție pentru consumatorii de materiale video amuzante. Ce pot să fac în schimb pentru mine este să aflu mai întâi care e talentul meu, apoi să îl scot în evidență. În construirea și consolidarea brandului personal, o tendință mai nouă este aceea de a pune accentul pe talentul cu care ești înzestrat. Cu talentul pe care îl ai, să muncești 99% din timp înseamnă să faci ce-ți place și deci să ajungi specialist în ceva ce te definește. Asta îți va crește credibilitatea și șansele de a deveni o persoană de referință în domeniul în care activezi.

2. Știința de a utiliza tehnologia și de a cunoaște rețelele de socializare

Toată lumea stă pe Facebook și știe să trimită email-uri – cel puțin cei care sunt angajați. Totuși, pentru rezultate excepționale în carieră și pentru crearea unui brand personal puternic ai nevoie să știi mai mult de atât. E mai mult decât necesar să afli care sunt canalele la modă pentru promovare, unde se află publicul tău, cum poți face o prezentare, cum poți edita un material video, cum să faci o fotografie să arate profi etc. Dacă vrei să ai un brand personal de succes, este foarte important să fii la curent cu tehnologia și tendințele în domeniu.

Citește continuarea articolului pe Revista CARIERE.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top