Now Reading
Cursurile de engleză online pentru copii: De la ce vârstă ar trebui să înveţe copiii limba engleză?

Cursurile de engleză online pentru copii: De la ce vârstă ar trebui să înveţe copiii limba engleză?

Revista Psychologies
cursuri-engleza-copii-online-edventure

De la ce vârstă ar trebui copiii să învețe limba engleză? Aceasta este o întrebare pe care și-o pun foarte mulți părinți. Psihologii sunt de părere că vârsta optimă pentru a învăța o limbă străină este 2-3 ani, după ce copiii au asimilat deja cuvinte din limba maternă. Copiii au o capacitate uimitoare de a învăța cuvinte care aparțin unei limbi străine, fără să depună un efort considerabil. Pe la vârsta de 3 ani, copilul devine curios și poate fi ușor stimulat în diferite activități care-i par interesante. Însă, pentru a-i stârni interesul trebuie să fiți alături de el. Puteți să-i citiți povești simple sau să-i puneți desene animate în engleză, iar cuvintele necunoscute să le traduceți împreună.

Cum îi ajutăm pe cei mici să se îndrăgostească de limba engleză?

Pedagogii sunt de părere că cel mai eficient mod de a învăța o limbă străină este prin dialog și exercițiu. Această metodă poate fi oricând practicată, atunci când vă jucați, călătoriți în mașină sau sunteți la plimbare. Este important ca cel mic să fie atras de activitate, astfel încât să nu se simtă obosit și să-și dorească să repete și să coopereze la următoarea activitate.

Unul dintre avantajele alegerii unor cursuri de engleză pentru copii este că cei mici au parte de activități în grup, unde se pot împrieteni cu alți copii și le va fi mai ușor și interesant să învețe prin jocuri. De asemenea, fiind îndrumați de un profesor specialist, aceștia vor învăța jucându-se și vor deprinde informații într-un mod plăcut și relaxant, chiar și online.

De ce să învețe copiii o limbă străină încă de la 2-3 ani?

La vârsta de 2-3 ani, copiii sunt foarte receptivi și asimilează informații cu ușurință, ceea ce îi face să învețe o limbă străină mai ușor, chiar dacă nu au învățat să scrie sau să citească. Mai mult decât atât, psihologii sunt de părere că după vârsta de șapte ani, predispoziția de învățare rapidă a unei limbi străine începe să scadă.

În multe țări, copiii cresc și se dezvoltă lângă persoane de diferite etnii și naționalități de la care învață cuvinte elementare în limbi străine. Să ne gândim la Republica Moldova, țară în care copii care vorbesc în limba română se joacă în curtea blocului și se împrietenesc cu vorbitori de rusă. De asemenea, dacă în casă copilul va auzi cuvinte străine, atunci acestea vor fi ușor asimilate, iar pe la 6 ani va avea un bagaj lingvistic suficient de bogat.

Ce fac dacă îl aud pe cel mic greșind?

Copiii iubesc să încerce lucruri noi, să le testeze și să experimenteze. E posibil să vă auziți copilul imitând vocile personajelor din povești sau din desene animate sau pronunțând un cuvânt în diferite feluri.

De asemenea, acest lucru este valabil și în cazul gramaticii. Să nu va mire dacă imediat după ce a învățat o regulă de gramatică să încerce să o aplice în orice conversație. Dacă îl veți auzi pe cel mici vorbind prin casăMom, do you heard me?” sau întrebându-vă „Mom, do I am good?”, să știți că acest gen de greșeli comise la început fac toate parte din procesul de învățare și sunt perfect normale.

Un mod facil de a învăța engleza este prin participarea la un curs de engleză online pentru copii, precum EdVenture Kids Club. La aceste cursuri, copiii vor învăța engleza într-un mod interactiv și distractiv.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top