Now Reading
Importanța jucăriilor Montessori pentru copii

Importanța jucăriilor Montessori pentru copii

Revista Psychologies
importanța-jucăriilor-montessori-pentru-copii

Jucăriile Montessori sunt jucării care îi provoacă pe copii să facă experimente și așa se începe o fază de învățare pentru ei. Ele sunt realizate din material natural de înaltă calitate, care atrage atenția bebelușului și îl angajează în activități. Fiecare jucărie este făcută pentru a-i învăța pe cei mici o abilitate concentrată. Mai important, jucăriile Montessori sunt concepute pentru a putea fi reinventate în permanență, iar copilul își poate corecta greșelile în timp ce se joacă singur, mai degrabă decât să caute ajutor de la părinți sau profesori.

La începutul anilor 1900, Maria Montessori a creat jucarii Montessori, o varietate de obiecte din lemn colorate, de diferite dimensiuni și forme. Maria Montessori a creat aceste jucării pe baza lucrării lui Froebel și s-a inspirat din elemente esențiale ale activităților naturale de joacă ale copiilor, așa că și-a proiectat materialele în jurul acestor elemente.

Cei mici învață multe în timp ce se joacă cu jucăriile Montessori. Jocul neproiectat îmbunătățește sănătatea mentală și fizică a unui copil. Le crește abilitățile de raționament și îi învață interacțiunile sociale.

Beneficiile jucăriilor Montessori

Materiale atractive și naturale

Aceste jucării sunt folosite pentru a implica copiii în activități, astfel încât sunt realizate din diferite materiale naturale pentru a atrage atenția copilului. Materialul său provoacă copilul să facă diferite experimente. Copiii pot experimenta diferite tipuri de jucării. O jucărie Montessori este fabricată din lemn, argilă, sticlă, metal, material textil sau piatră.

Experiență practică de viață

Copiilor le place să participe la activități din viața reală. Jucăriile Montessori le oferă această experiență. Aceste jucării sunt instrumente reale, adesea de mărimea unui copil. Cu materialele Montessori, ei învață multe lucruri noi în permanență.

Ajută în educație

Jucăriile Montessori se bazează pe principiile educaționale ale Mariei Montessori, astfel încât aceste jucării sunt făcute fiecare cu un scop. Ele ajută la dezvoltarea abilităților precum independența, corectitudinea, adaptabilitatea și pozitivitatea. Sunt, de asemenea, folosite pentru a introduce copiii în alte abilități emoționale.

Oferă învățare

Este un beneficiu foarte important al jucăriilor Montessori, care îi ajută pe copii să învețe în timp ce se joacă și își corectează singuri greșelile. În acest mediu, copiii învață să exploreze lucruri și să facă lucruri practice pentru a-și spori abilitățile.

Pe site-ul Briele.ro veți găsi un sortiment larg de jucării, realizate din materiale de înaltă calitate, regenerabile, pentru copii de toate vârstele. Copilul dumneavoastră va fi încântat de varietatea uimitoare de jucării – de la jucării moi la jucării din lemn, de la puzzle-uri la seturi de construcție și unelte de construcție sau jucării de rol.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top