Now Reading
(P) Ce eviți fenomenul „pierderii cunoștințelor” în cazul copilului tău?

(P) Ce eviți fenomenul „pierderii cunoștințelor” în cazul copilului tău?

Fenomenul pierderii cunoștințelor în timpul vacanței, ori summer learning loss, după cum îl numesc specialiștii, nu este o noutate. Din contră, el a atras atenția specialiștilor încă de la începutul anilor `90. Dar ce este el? Practic, acest fenomen se refera la efectele repaosului total pe care cei mici îl iau în timpul vacanței de vară.

Ce au descoperit specialiștii?

Fără exerciții periodice, noile abilități și cunoștințe se estompează și, tocmai de aceea, o mare parte dintre școlari pierd în timpul vacanței de vară o mulțime dintre informațiile cumulate pe parcursul anului școlar. Astfel, aceiași specialiști le recomandă părinților să îi țină pe cei mici conectați la evenimente și activități de învățare, fără a le lua, totuși, din bucuria adusă de libertatea vacanței de vară.

Cum puteți face asta?

Este important ca, pe partcursul verii, cei mici să se poată bucura de odihnă și veselia adusă de jocurile specifice perioadei, pentru a simți cu adevărat că sunt în vacanță. În acest context, poate părea dificil pentru un părinte să aducă în discuție chiar și ideea de a face teme sau de a participa la activități de învățare, alături de cel mic. Totuși, lucrurile sunt mai simple decât vă imaginați, pentru că învățarea nu se rezuma la a sta la birou, cu o carte în față și cu un creion în mână.

Învățare prin joacă

Poate printre cele mai eficiente modalități de învățare pe timpul vacanței sunt cele prin joacă, ori prin participarea la evenimente și expoziții interactive, din cadrul cărora cei mici pot acumula noi cunoștințe. Iar dacă alegeți varianta vizitării unor astfel de locuri, este important ca părintele să fie la fel de interesat de acestea precum cel mic, astfel încât copilul să simtă că această activitate este una de familie.

Vestea bună? Vara aceasta, copiii și părinții se pot bucura, în mod gratuit, de una dintre cele mai interesante expoziții din lume: „Mașinăriile lui Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii”, găzduită în premieră de către un mall din România. AFI Cotroceni le oferă clienților săi posibilitatea de a vedea reproduceri ale celor mai importante invenții ale lui Leonardo da Vinci, , până pe 15 septembrie, în zona cinematografului.

De ce trebuie să vedeți această expoziție?

Exponatele reprezintă unele dintre cele mai spectaculoase invenții ale geniului vizionar Leonardo da Vinci. Cei mici vor afla de aici cum o mulțime dintre obiectele care astăzi ne par indispensabile au fost imaginate de da Vinci cu sute de ani înainte ca acestea să fie construite.

Obiectele expuse au fost aduse la viață de către artizanii Muzeului Leonardo da Vinci din Florența, sub atenta supraveghere academică a profesorului Carlo Pedretti, recunoscut pentru studiul manuscriselor lui Leonardo da Vinci. Astfel, fiecare exponat este realizat din lemn și respectă schițele lui da Vinci până la cel mai mic detaliu.

Expoziția este interactivă! Cei mici vor putea chiar să testeze unele exponate, astfel că vor avea ocazia să înțeleagă mai bine funcționarea lor.

Astfel, vă recomandăm să profitați de ocazia oferită de AFI Cotroceni și să îi oferiți celui mic un tur al celor mai impresionante lucrări ale lui da Vinci.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top