Now Reading
Vacanța de vară a copiilor de la sate

Vacanța de vară a copiilor de la sate

Revista Psychologies
vacanța-de-vară-a-copiilor-de-la-sate

Şapte din zece copii din mediul rural nu au fost niciodată într-o vacanţă sau tabără la mare, iar şase din zece nu au mers niciodată în tabără la munte, conform unui sondaj realizat de World Vision România în rândul părinților care au copii în clasele I-IV în comunitățile rurale.

Peste un sfert dintre părinţi spun că nu cheltuie niciun ban cu activităţile copiilor de peste vară, iar aproape doi din zece părinţi cheltuie sub 100 de lei. Jumătate dintre copii nu fac niciun fel de activităţi educative pe timpul verii şi mai mult de doi din cinci copii n-au în comunitate spaţii unde să-și petreacă timpul liber: parcuri, bazine de înot, trasee pentru drumeţii. Mai mult de nouă din zece copii nu au ieşit niciodată din ţară.

Mai bine de un sfert dintre părinți nu alocă buget pentru vacanțele copiilor

Mai bine de jumătate dintre părinții de la sat chestionați nu au plecat niciodată cu copiii într-o vacanță plătită, iar mai bine de un sfert dintre familii spun că nu cheltuie niciun ban pentru activitățile de peste vară ale celor mici.

Doi din zece copii îşi petrec vacanţa de vară muncind în gospodărie

Activităţile de vară ale copiilor de clase I-IV din mediul rural, conform părinţilor:

  • 70,7% se joacă prin curte/sat
  • 18,1% lucrează sau își ajută părinţii la treburi
  • 6,2% stau singuri pe internet sau în faţa televizorului
  • 3,9% pleacă în alte localităţi
  • 1,1% alte activităţi

Sondajul realizat de World Vision România poate fi citit integral AICI.

„Summer of firsts” – Campanie World Vision Romania pentru copiii care nu s-au bucurat niciodată de o vacanță adevărată

În satele României sunt mulți copii pentru care vacanţa de vară este doar o perioadă ca oricare alta, copii care nu au plecat niciodată într-o vacanţă sau care nu au ieşit niciodată din propria comunitate. World Vision România lansează o campanie prin care îşi propune, cu ajutorul donatorilor, să schimbe acest lucru și să ducă peste 400 de copii la mare sau la bazin. Oricine îşi doreşte să ajute un copil să vadă pentru prima oară marea, să intre pentru prima oară într-un bazin de înot, să se dea pentru prima oară pe un tobogan cu apă şi să aibă o vară a primelor experiențe poate dona pe site-ul campaniei: https://worldvision.ro/implica-te/campanii/summer-of-firsts/  sau prin SMS la 8864 cu textul SPERANTA (cost 4 euro/ lună).

„La finalul vacanţei de vară, copiii se duc înapoi în bănci, la şcoală. Mă gândesc la veşnica întrebare: voi ce aţi făcut în vacanţa de vară? La compunerea pe care copiii trebuie să o facă despre o vacanţă de vară care, de fapt, n-a existat. Copii care dau înapoi o foaie goală, pentru că nu au o poveste. Sau pentru că le este ruşine să spună că, de fapt, în vacanţă au muncit în curte. Împreună le putem scrie povestea acestei veri.”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al Fundației World Vision România.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 30 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top