Now Reading
Învață să te iubești!

Învață să te iubești!

diana-pirje
învață-să-te-iubești

Iubirea de sine e o temă care mi-a dat bătăi de cap mulți ani la rând. Foarte mult timp am crezut că știu ce înseamnă să mă iubesc, să mă prețuiesc, dar, de fapt, realitatea era cu totul alta. Făceam compromisuri, mă puneam pe locul doi, aveam așteptări de la ceilalți, îmi doream validarea și aprecierea lor, eram gata să fac orice doar că să nu-i supăr și să nu îi pierd.

Apoi, am înțeles că îmi lipsește această iubire și prețuire de sine, pe care o cerșeam de la ceilalți. Mi-am dat seama că am nevoie de o călătorie interioară profundă, prin care să reușesc să vindec toate rănile și vulnerabilitățile din interiorul meu. Vindecarea nu este ușoară, dar necesară.

Să ne imaginăm că nu faci nimic pentru tine, ci aștepți mereu să primești câte ceva de la ceilalți. Mai trece o lună, mai trece un an și îți dai seama că te confrunți cu aceleași aspecte nevindecate la tine. Aceleași nemulțumiri, aceleași sentimente de nefericire și tensiune interioară, aceeași lipsă de sens…

Întrebarea este: Cât mai ai de gând să te amâni până să începi transformarea ta cu adevărat? 

Nu se va întâmpla nimic nici peste un an, nici peste doi, nici peste trei, dacă nu iei decizia acum să faci ceva pentru tine. Să te vindeci și să te iubești cu adevărat.

Eu am început prin a fi atentă la nevoile și dorințele mele. La ceea ce simt cu adevărat. La ceea ce este important pentru mine. Fără a te pune pe tine pe primul loc în viață ta, nu vei putea avea o viață împlinită, ci o vei trăi mereu pe jumătate. Te duci mereu înspre ceilalți având dorința de a-i salva, de a le face pe plac, de a fi acolo oricând au nevoie, fiindcă tu nu te simți îndeajuns de bună. Și astfel, cauți confirmări la fiecare pas, prin ceilalți. Frica de a nu-i pierde pe ceilalți. Și dacă ai observat, acest tipar se manifestă cam în toate relațiile noastre. A dori să fii mereu salvatorul celorlalți arată o frică interioară. Ceilalți se descurcă și fără tine.

De asemenea, când nu te iubești pe tine faci compromisuri și accepți ceea ce nu-ți place. Spui Da când, de fapt, simți că răspunsul este NU, îți este teamă să ceri ceea ce ai nevoie din frica de a nu fi respins, muncești până la epuizare și simți că trebuie să te lupți pentru fiecare gram de iubire. Cu alte cuvinte, simți că nu meriți destul.

Această atitudine de critică s-a instalat poate în subconștientul tău din copilărie, când părinții te comparau mereu cu ceilalți sau când te certau, tu învățând astfel despre tine că nu ești îndeajuns de bună pentru această lume. De aceea, e important să conștientizezi punctul în care te afli și să începi să îți oferi tot ceea ce ai nevoie. Să te iubeșți așa cum nu ai fost iubită. Să îți oferi înțelegere, acceptare, validare, alinare, blândețe, încurajarea că totul este bine și că ai să poți, că ai să te descurci.

Părinții noștri, poate din prea multe responsabilități pe care le aveau, nu ne-au oferit iubirea pe care noi ne-am fi dorit-o. Ne-au oferit și ei ce au avut și ce au putut. De aceea, e important ca acum să fii tu acel părinte bun pentru tine. Să îți dai ce nu ai primit. Nu mai este timp pentru regrete, resentimente, supărări sau învinuiri. E timpul ca tu să începi chiar de astăzi. Să iei decizia că nu te vei mai critica, că nu vei mai renunța la tine, că nu ai să mai accepți ce nu îți place… Ia decizia ca de azi înainte tu să te iubești pe tine cu adevărat!

Eu îți ofer această șansă prin cursul despre iubirea de sine, unde vei învăța timp de 4 webinarii ce înseamnă să fii personajul principal din viața ta! Doar creând o relație profundă cu tine, vei reuși să ai relații armonioase cu toți cei din jur! Descoperă mai multe pe link și ia decizia să devii femeia care se iubește și se prețuiește pe deplin!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top