Now Reading
Un erou/ A Hero, filmul lui Asghar Farhadi, din 25 februarie în cinema

Un erou/ A Hero, filmul lui Asghar Farhadi, din 25 februarie în cinema

Revista Psychologies
un-erou-a-hero-filmul-lui-asghar-farhadi-din-25-februarie-în-cinema

Un erou/ A Hero, noul film al cineastului iranian Asghar Farhadi, o poveste despre onestitate și onoare, care a cucerit juriul de la Cannes 2021, ajunge în cinematografe din 25 februarie, distribuit de Independența Film.

Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-și convingă creditorul să-și retragă plângerea în schimbul returnării unei părți din această datorie. Ce-ar putea să fie rău în asta? Care ar putea fi consecințele?

Cel mai renumit cineast iranian, Asghar Farhadi, singurul regizor care a fost distins cu două premii Oscar pentru cel mai bun film străin, a creat o poveste complexă despre moralitate și prețul libertății, inspirându-se din câteva povești reale, cu protagoniști ajunși în atenția publicului pentru actele lor de altruism: „Un erou nu a fost inspirat de o anume poveste, dar am avut în vedere, atunci când am scris scenariul, mai multe știri apărute în presă”.

Trailerul oficial poate fi accesat pe:

YouTube: https://youtu.be/CSw533cUIe4

Facebook: https://fb.watch/b20OlsdcDa/

„Cu Un Erou, Farhadi se întoarce la Iranul natal, prin una dintre cele mai labirintice povești morale cu care există posibilitatea să te întâlnești”, spune Associated Press, în timp ce New Yorker titrează „Farhadi construiește cu răbdare suspansul moral până când abia putem respira”, iar publicața americană The Wrap concluzionează „Filmat cu precizie, scris cu eleganță, desfășurându-se într-un ritm de thriller”.

Asghar Farhadi s-a născut în 1972, în Iran. A realizat primul său scurtmetraj la 13 ani, plus alte cinci înainte de a intra la universitate. În 1998, la terminarea studiilor de teatru și apoi regie la Teheran, avea deja o experiență solidă în realizarea de scurtmetraje și seriale, scrisese scenarii și crease piese radiofonice și emisiuni TV. În 2003, a debutat în lungmetraj cu Dancing in the Dust, iar în 2012 apărea pe lista faimoasei publicații Time a celor mai influenți 100 de oameni ai lumii la 40 de ani. Printre cele mai celebre titluri ale sale se regăsește About Elly, distins cu Ursul de Argint, Nader și Simin, o despărțire/ A Separation, care a câștigat peste 70 de premii, printre care Ursul de Aur la Berlin sau Everybody Knows, cu Penélope Cruz și Javier Bardem, nominalizat la Cannes 2018. A câștigat două premii Oscar pentru Cel mai bun film străin, cu Nader și Simin, o despărțire/ A Separation și Clientul/ The Salesman.

Văzut de Radio Guerrilla

Parteneri media: Cinemap, Zile și Nopți, Dinfilme.ro, Films in Frame, Movienews, Spotmedia, Munteanu Recomandă, Ziarul Metropolis

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top